Noe vakkert og inderlig å melde

Vokalisten og låtskriveren Hannah Svensson viser seg skikkelig frem for undertegnede med “The Other Way Around”. Det var på høy tid.

Hannah Svensson har noe djupt personlig på hjertet.

Bortsett fra fjorårets juleplate “Snowflakes in December”, er dette mitt første møte med Hannah Svensson (37) og hennes musikalske univers. Med sin sin mjuke og varme stemme smyger hun seg innpå deg og smører øregangene på et herlig vis.

Jazzfamilie

Svensson har jeg en sterk mistanke om at falt i jazzgryta usedvanlig tidlig. Faren hennes, den fremragende gitaristen Ewan Svensson, har sikkert introdusert sin datter for mangt og mye i oppveksten og han gjør også en strålende jobb på denne skiva. Her er det ikke plagsomt med generasjonsmotsetninger, for å si det sånn.

Når Hannah så er gift med den langt framskredne pianisten Jan Lundgren, som også bidrar på et flott vis sjølsagt, så sier det sjøl at mye har handla og handler om jazz i Svenssons liv.

Trommeslageren Zoltan Csörsz og bassisten Matz Nilsson sørger for at det swinger på et fint vis sammen med “familien” Svensson.

Tøffe tak

Svensson som har skrevet alle tekstene og all musikken, bortsett fra Bob Dylans “It´s All Over Now Baby Blue”, legger ikke skjul på at mye av tekstmaterialet er unnfanga i en periode av livet hennes som ikke var så enkel. Det gjør at vi kommer ganske så nært innpå henne og hun har greid å se lyset i stadig større grad. Dessuten er låtene i veldig stor grad varme, lette, melodiske og livsbejaende.

Triumviratet

I Norge har vi Silje Nergaard i dette landskapet. Danmark har Cæcilie Norby og nå har Sverige fått Hannah Svensson. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Hannah Svensson
«The Other Way Around»
Ladybird Records/Naxos Norway
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg