hits

På egne sterke bein

Jeg har aldri vært i tvil, men det er likevel flott å få den endelige bekreftelsen: Live Maria Roggen er en musikalsk historieforteller i verdensklasse.

Live Maria Roggen har veldig mye å melde.

Live Maria Roggen (46) har liksom vært der/her i flere tiår allerede. Spesielt med Come Shine har hun markert seg som en annerledes vokalist som har tatt med seg tradisjonen for så å gå sine egne veier. Likevel har hun aldri fått det store gjennombruddet som hun i mine ører har fortjent. Med dette bestillingsverket til Vossajazz i 2015, "Apokaluptein" - som betyr avdekking, bør så avgjort dører og ører åpne seg for denne unike stemma både her hjemme og langt utenfor Harald og Sonjas grenser.

Roggen har skrevet det aller meste av musikk og all tekst og viser seg som en usedvanlig allsidig komponist som henter inspirasjon fra en rekke musikalske kilder: jazz, rock, singer/songwriter-tradisjonen - Joni Mitchell ville ha kjent seg igjen her - og setter det sammen til et musikalsk hele som er usedvanlig spennende og originalt. Tekstene hennes tar for seg de store spørsmåla om klima, folkevandringer, grådighet og kjærlighet. Hun gir seg ikke ut for å ha alle svara - hun løfter spørsmåla frem og får oss til å tenke. Det kalles kunst det og når hun så har en diksjon og inderlighet i stemma som får oss til å Lytte, så når hun langt.

Med seg har hun et håndplukka stjernelag med Lene Grenager på cello, islandske Hilmar Jensson på gitar, Audun Kleive på trommer, Eivind Lønning på trompet og Sondre Meisfjord på bass og vokal og tilsammen har de laga et visittkort som Live Maria Roggen har lov å se på som et mesterstykke og en milepæl i si musikalske karriere så langt. Det er bare å åpne alle grenser - Live Maria Roggen er mer enn klar.

Live Maria Roggen

Apokaluptein

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar