Sola står opp i vest

BenReddik er et ektefødt barn av jazzlinja i Stavanger. Nye talenter har meldt seg på.

BenReddik med noe eget på hjertet.

BenReddik er en septett bestående av unge musikanter som traff hverandre høsten 2011 da alle begynte på den tornefulle veien mot å bli profesjonelle jazzutøvere i oljehovedstaden. De kommer fra hele landet: Langesund, Firda, Ålesund, Sandefjord, Klepp, Trondheim og Oslo, noe som bekrefter at jazzen slår rot overalt. Et lite apropos i den forbindelse: jeg er imponert over kvaliteten og mengden av fremtidige jazzutøvere som utdannes i Norge, men er aldri så lite forundra over hva de skal leve av alle sammen? Er alle disse tankene tenkt av de som bør tenke dem?

Tilbake til BenRedikk. Camilla Hole og Håkon Hagen Knudsen trakterer saksofoner og bassklarinett, Marte Therese Jakobsen synger, Magnus Murphy Joelson og Johannes Fosse Solvang spiller trombone, Knut Kvifte Nesheim er trommeslageren og Morten Berger Stai har bassansvaret. Det betyr en helt spesiell bestning uten akkordinstrument der blåserne på sett og vis erstatter piano/gitar.

Materialet er totalt egenkomponert og tekstene det samme – på norsk! Mye er gjennomkomponert- og arrangert, mens noe er frittflytende.

Her er det mye talent, både individuelt og kollektivt. Mitt hovedankepunkt er låtene og tidvis arrangementene som jeg opplever som noe stive og for akademiske. “Make a mistake”, som Thelonious Monk sa til Abbey Lincoln en gang, hvis du skjønner hva jeg mener.

Flere av musikantene i BenReddik – kanskje alle for den saks skyld – kommer vi helt sikkert til å høre mye fra i åra som kommer. Det gleder jeg meg til – her finnes absolutt en kime til mye spennende og originalt.

BenReddik

Gjemsel

NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg