Den ukjente trønderen

Sissel Vera Pettersen fra Ekne i Levanger har gjort København til sin hjemby. Musikken hun skaper er også klar for en større verden.

Sissel Vera Pettersen er sammen med Joachim Badenhorst og Mikkel Ploug det unike kollektivet Equilibrium.

I musikerkretser er Sisel Vera Pettersen (38) absolutt ikke ukjent, så sånn sett er kanskje tittelen litt misvisende. Men siden hun har vært bosatt i København siden 2000, etter at at hun hadde lagt jazzlinja i Trondheim bak seg, så har ikke oppmerksomheten rundt vokalisten og saksofonisten vært slik den burde her hjemme – vi har nemlig med ei helt unik stemme å gjøre.

Equilibrium er nå ute med sin tredje cd på det canadiske selskapet Songlines. Den første kom i 2009 og det bare understreker at samarbeidet er tett, langvarig, empatisk og helt spesielt. Den belgiske klarinettisten og bassklarinettisten Joachim Badenhorst og den danske gitaristen, både akustisk og elektrisk, Mikkel Ploug, skaper sammen med Pettersen, som her bidrar med stemme, live elektronikk og sopransaksofon, et helt unikt univers.

Dette er på alle vis et likeverdig kollektiv der alle bidrar som komponister og der alle er solister på like fot.

Musikken er søkende, åpen, fri og annerledes. Jovisst er det elementer fra kammerjazz, ambient, folk og frijazz her, men til sammen blir det enkelt og greit Equilibriums eget univers. Her snakker vi både om å bli utfordra og å utfordres – det vi blir invitert med på er en stille, men likevel intens ekskursjon.

Her hjemme har vi heldigvis møtt Sissel Vera Pettersen i samarbeid både med Trondheim Jazz Orchestra og Trondheim Voices ved flere anledninger. Uansett så tåler vi flere møter i flere settinger og Equilibrium er noe av det mest spennende som finnes der ute i dette landskapet.

Equilibrium

Liquid Light

Songlines Recordings/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg