Norges mest ettertrakta

Geir Sundstøl er uten sammenlikning landets mest ettertrakta musikant. “Alle” vil ha han med seg og ofte takker han ja. Nå viser han seg fram i all sin prakt – som sjef!

Geir Sundstøl spiller på flere strenger enn de fleste.

Hva har a-aha, Nils Petter Molvær, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella og Jens Book-Jensen til felles? Ingen bombe kanskje, men de har altså alle benytta seg av Geir Sundstøl (46) sine ganske så unike kvaliteter. Den sjøllærte strengemaestroen fra Halden har levd av musikk de siste 27 åra og han har bidratt på intet mindre enn 260 plater og han topper statistikken suverent når det gjelder hvilken musikant som er spilt mest på norsk radio. Han har med andre ord vært en svært så travelt opptatt herre og det er sikkert grunnen til at han har venta helt til nå med å gi ut skive under eget navn.

Geir Sundstøl kan alt, han spiller alt og han vet akkurat hva som passer til enhver musikalsk setting. Her snakker vi om en fargelegger i mesterklassen og når han bare på denne utgivelsen spiller hele 18 forskjellige instrumenter, så forteller det det meste om allsidigheten og mesterskapet til Sundstøl.

All musikken her har han skapt sjøl, med unntak av et par låter der en annen maestro, tangentvirtuos David Wallumrød, har bidratt. Han spiller også på skiva sammen med nok en multiinstrumentalist, perkusjonist og en hel del annet, Erland Dahlen, mens utlandet er representert med nok en trommeslager, Michael Blair, med fartstid fra folk som Tom Waits, Elvis Costello og Lou Reed.

Som man vil skjønne så er Sundstøl en musikalsk kameleon. Det finnes ingen begrensninger på hans musikkanskuelse og hans musikktilnærming. De viktigste ingrediensene her er jazz, blues, country og roots – i en herlig blanding og i en rekkefølge som like gjerne kan være snudd helt på hodet.

I all hovedsak er dette musikk som er nedpå og meditativ, tøff, unik og noe så vederstyggelig Geir Sundstølsk. “Furulund” har vært lenge etterlengta og oppfyller alle forhåpninger og vel så det. Geir Sundstøl er og blir en maestro – slik er det med den saken.

Geir Sundstøl

Furulund

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg