Egen rytme og blues

Trompeteren med det velklingende Moldenavnet Hayden Powell gir oss noe unikt – både i trio- og soloformat.

Eyolf Dale, Hayden Powell og Jo Skaansar går egne veier.

Hayden James Richard Powell høres ut som om han er etterkommer av den engelske speiderlederen Robert Stephenson Smyth Baden-Powell, men han er altså oppvokst i Norges vakreste by – Molde. Powell gikk de fleste musikalske barneskrittene sammen med den framifrå tubaisten Daniel Herskedal i Molde og 32-åringen forteller oss med sitt tredje visittkort under eget navn at han har like mye å by på som den noe mer medieombruste tubaisten.

“Circadian Rhythm” er betegnelsen på kroppens interne klokke og tittelen passer utmerket på det vi blir servert. Og det er ikke småtterier når Powell først byr på seg sjøl. Dette er en dobbelt-cd med Powells faste trio med Eyolf Dale på piano og Jo Skaansar på bass. Inderligere og varmere kammertrio skal man leite et godt stykke etter og det låter så vakkert av denne trommeløse enheten at det bare er å gli sakte inn i drømmeland. Høydepunktene er mange – Powell har skrevet all musikken bortsett fra ett Dale-bidrag – og “Homework” er min personlige favoritt.

Powells klokkeklare og reine trompettone får vi stifte ytterligere og nærmere kjenneskap til på cd nummer to – der er nemlig Powell mutters aleine. Det forteller oss alt om hvor ambisiøs Powell er og de 11 låtene på knapt 40 minutter viser oss hvor allsidig han er. Ikke alle låtene der er like spennende, men måten han benytter trompeten på er både interessant og høyst personlig.

Med “Circadian Rhythm & Blues” gir Hayden Powell oss sin mest personlige og mest ambisiøse beskjed til nå. Han tar med dette steget opp blant landets aller beste og mest uttrykksfulle trompetere – det sier ganske mye.

Hayden Powell

Circadian Rhythm & Blues

Periskop/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg