Ny norsk stjernetrio

Jeg har sagt det før og gjentar det mer enn gjerne: Espen Berg har potensiale til å nå langt – svært langt. Her kommer det nok en bekreftelse.

Espen Berg, Bárður Reinert Poulsen og Simon Olderskog Albertsen – trio på vei til topps.

Med “Mønster” gir 32 år unge Espen Berg fra Hamar, men bosatt i Trondheim der han nå underviser på jazzlinja etter å ha studert der, oss sitt foreløpig ypperste prov på sine voldsomme kvaliteter. Jeg har vært så heldig å støte på Berg både i solosammenheng og sammen med Marius Neset og hans bestillingsverk til Moldejazz med Trondheim Jazzorkester, samt denne trioen, og jeg har ingen problemer med å utrope Berg til et talent i ultraklassen. Det eneste som egentlig forundrer meg er at “verden” ikke har oppdaga han for fullt allerede, men “Mønster” både bør og kan åpne nye dører. I forbindelse med plateslippet skal trioen nemlig på tur både i Norge, resten av Europa og i Asia. Dette er musikk så tidløs og “stedløs” at alle, uansett hvor på Tellus, kan få mye glede av den.

Espen Berg Trio i aksjon under Jazzfest i Trondheim tidligere i år.

Foto: Arne Hauge

Sammen med Simon Olderskog Albertsen fra Stjørdal på trommer og Bárður Reinert Poulsen fra Torshavn på Færøyene på bass, begge med bakgrunn fra den “berykta” jazzlinja i bartebyen, har Berg jobba mye med denne besetninga siden i fjor. All musikken står Berg for og han henter inspirasjon fra både amerikansk og jazz med nordiske røtter. Han setter det sammen til noe som han er aleine om og Espen Berg låter ikke som noen annen pianist vi kjenner til her hjemme – eller noen andre steder heller for den sakens skyld. Berg er så tohendig som jeg vel knapt har hørt noen pianist siden McCoy Tyner og jeg ser vel kanskje ikke bort fra at Berg har lytta et kvarter eller to til akkurat han. Dessuten er han en melodiker og dynamiker av rang og blir fulgt så empatisk som vel mulig av Olderskog Albertsen og Poulsen.

“Mønster” er tøff, spennende, melodisk, søkende og hardtswingende triojazz av beste merke. Kom ikke om noen år å si at du ikke blei advart mot Espen Berg – han kan være på vei mot stjernene. I alle fall har han kvaliteter som bør ta han dit.

Espen Berg Trio

Mønster

Atterklang/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg