An Englishman in Norway

Den engelske pianisten David Arthur Skinner har slått seg ned i Norge. Det skal vi være veldig glade for.

David Arthur Skinner – en annerledes og spennende pianist.

Foto: Ragnhild Lucy Skinner

Det hevdes at en viss herres veier er uransakelige. Det er kanskje David Arthur Skinners også. Den 35 år unge pianisten og komponisten fra sommerøya Isle of Wight har i alle fall bodd i Norge de siste 10 åra og nesten uansett hva slags sjanger innen jazzen vi snakker om, så har han gjort seg svært så positivt bemerka.

Årsaken til at han havna her hos oss i steinrøysa er jeg ikke sikker på, men han studerte i alle fall i Leeds sammen med en rekke norske musikanter som etablerte det spennende bandet Sphinx sammen.

Her hjemme har bandet holdt sammen med ujevne mellomrom, men Skinner har også jobba med andre uttrykk enn det moderne som Sphinx sverger til. Den utmerkete teknikeren synes så absolutt om det meste innenfor jazz, men som han viser nok en gang her på sin andre soloutgivelse så ligger både stride og boogie hans hjerte spesielt nært.

I løpet av knapt 44 minutter gir Skinner oss en blanding av originalkomposisjoner og standardlåter som “Ain´t Misbehavin´”, Early Autumn”, “On the Street Where You Live”, “Sophisticated Lady”, “Stompin´at the Savoy”, “Caravan” og “Memories of You” – den siste tilegna hans avdøde lærer på Grieg-akademiet i Bergen, Morten Eide Pedersen.

Sjøl om Skinner har en voldsom respekt for og innsikt i både stride- og boogiedialekta, så tar han seg en rekke spennende friheter både rytmisk, harmonisk og melodisk underveis.

Det swinger og groover av pianospillet til David Arthur Skinner fra start til mål. Dessuten er det flott at noen tar på seg ansvaret med å videreføre dette ganske så sjeldent spilte uttrykket. Mer makt til til Mr. Skinner – The Englishman in Norway.

David Arthur Skinner

Cubistic Boogie

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg