Aldri har vi hørt slikt fra Lien

De som tror Annbjørg Lien er hardingfelespiller og kun det, bør komme seg ut av den villfarelsen snarest mulig. Her møter vi en sjangerknusende felespiller som synger nydelig også.

Annbjørg Lien nærmer seg popen med folkemusikken i ryggraden.

I 2012 laga Annbjørg Lien (44) bestillingsverk til Nordsjøfestivalen i Farsund. Med “Drifting Like a Bird” får alle vi andre også muligheten til å oppleve det jeg vil tro var en suksess også i levende live.

Lien har lenge vært en sentral skikkelse i det utvidede folkemusikkkmiljøet. Med si hardingfele, nøkkelharpe og tilliggende herligheter har hun ikke brydd seg nevneverdig om sjangergrenser og med “Drifting Like a Bird” bekrefter hun sin grenseløse musikktilnærming i større grad enn noensinne.

Tematikken til verket er havet og folks dragning mot det. Det handler om å være underveis og det handler om å lengte hjem igjen. Det handler om dem som kom hjem og dem som ikke gjorde det.

Bortsett fra en tekst av Niels Chr. Geelmuyden og regla “Elle Melle”, har Lien skrevet all tekst og musikk. Sjølsagt ligger nær sagt alle typer folkemusikk fra ymse sider av Nordsjøen som et solid fundament hele veien, men Lien har også nærma seg et personlig poputtrykk denne gangen som er usedvanlig vakkert og tiltalende.

Med seg har hun to glitrende vokalister, irske Cathy Jordan, og Tori Wrånes, som begge trakterer ymse andre instrumenter også, Anders Löfberg på cello og bass, Roger Tallroth på allehånde strengeinstrumenter, allestedsnærværende Rune Arnesen på trommer og perkusjon, Ytre Randesund Shanty Choir, sønnen Nicolai Lien Rasch på kornett på et spor og samboer og produsent Bjørn Ole Rasch på tangenter. Det betyr et håndplukka kremlag og slik låter det også.

Annbjørg Lien forteller oss flotte og sterke historier, både musikalsk og vokalt, med “Drifting Like a Bird”. Hun forteller oss også at hun i stadig større grad er en sjangerutslettende musikant som garantert vil fortsette å overraske oss. Jeg gleder meg allerede til neste stopp.

Annbjørg Lien

Drifting Like a Bird

Heilo/Grappa/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg