Gi barna jazz før idretten tar dem

Vossajazz har i alle år tatt onga på alvor – nå også på plate!

Alle de store jazzfestivalene her til lands har sitt unike særpreg. Vossajazz, som alltid går av stabelen i palmehelga i fantastiske omgivelser, har hatt sitt tingingsverk som det går gjetord om langt utenfor kongerikets grenser. Ikke nok med det – helt siden 2000 har festivalen vist på et framifrå vis at de har tatt barn og unge på alvor. Badnajazz har blitt et begrep nesten på linje med tingingsverket og tallet på barn og unge som har fått en en flott musikalsk start på livet gjennom dette tiltaket er enormt.

Det var vel Knut Borge som på sitt herlige vis skapte uttrykket gi onga jazz får idretten tar dem. På Voss er det ikke enten eller, men både og som gjelder. Idrettstilbudet i den vakre bygda er enormt og stjernene som har kommet derfra sier det meste om det.

Også når det gjelder musikk og ikke minst jazz, så har bygda fostra storheter i et omfang som skulle tilsi at vi har med en storby å gjøre. Sjølsagt har Vossajazz spilt ei svært viktig rolle når det gjelder inspirasjon og rekruttering. Badnajazzen har vært og er innfallsvinkelen for mange og på denne cden får vi høre og være med på ferden som mange har hatt veldig mye glede av.

Musikalsk er fundamentet melodier og sanger – ballader, slåttestev, bånsuller, barnesanger, religiøse folketoner og stølslokker – som proffe musikanter som Håkon Kornstad og Kåre Opheim har tatt for seg og invitert med seg barnekor til å lage helt nye versjoner av. Det har det blitt svært mye hygge av – spesielt for de involverte og slekt og familie sjølsagt, men også for oss andre.

Mange skal ha mye ære for at Badnajazz har blitt til og blitt tatt vare på og videreført. Noe forteller meg likevel at kvederen Berit Opheim Versto har spilt ei helt avgjørende og viktig rolle og basert på det vi har fått være med på her, så er det å håpe for både unge og gamle at Badnajazzen får gode vesktvilkår også i åra som kommer.

Diverse artister

Eg e liten eg, men eg vaoga meg

Vossa Jazz Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg