En finne i Oslo

Sting besøkte New York. Juhani Silvola har slått seg ned i Oslo. Det skal vi være glade for.

Juhani Silvola har noe spennende å dele med oss.

Jeg bryter med en gang sammen og tilstår at jeg ikke kan mye og vet mye om den finske gitaristen, som også spiller en rekke andre instrumenter, og produsenten Juhani Silvola. Det at trompeteren og bandlederen Hayden Powell har ønska å gi ut debutskiva hans samtidig som Silvola var med og co-produserte Highasakites supersuksess "All that Floats Will Rain", var imidlertid mer enn nok til at jeg ville sjekke ut hva han hadde på hjertet og det var det verdt på mange slags vis.

Silvola, som spiller det meste underveis her: i tillegg til gitarer, trakterer han synther, elektronikk og perkusjon, inviterer oss inn i en verden med elementer av folkemusikk, improvisasjon, rock og pop. Black metal og hip hop er også sjangre Silvola har vokst opp med og som det finnes spor av underveis. Det betyr at "Strange Flowers" har blitt en spennende miks der det optimistiske møter det pessimistiske – Silvola er finsk som nevnt – og sammen med kona Sarah-Jane Summers på fele og bratsj og broren Timo Silvola på trommer, har det blitt et lydbilde ut av musikken som jeg aldri har opplevd tidligere.

Store deler av opptakene er gjort av Roar Nilsen, mens Helge Sten har mastra og Jens Jørgen Carelius Krogsveen har laga coveret – flinke folk overalt med andre ord. Det er så avgjort Juhani Silvola også – "Strange Flowers" fortjener et godt publikum på tvers av alle slags musikksjangre.

Juhani Silvola

Strange Flowers

Periskop/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg