Musikalsk filosofi

Med det forunderlige bandnavnet Filosofer gir fem av våre yngre, meste spennende jazzmusikanter oss noe helt for seg sjøl.

Filosofer på vandring med noe veldig personlig i bagasjen.

Foto: Liew Cheng Teng

Med ei besetning som inneholder to fioliner, Adrian Løseth Waade og Håkon Aase, og to basser, Erlend Albertsen og Christian Meaas Svendsen – førstnevnte også på tenorsaksofon, samt Bendik Baksaas på synther, samples og computer, så skal det ikke mye fantasi til for å fatte at musikken som kommer ut av Filosofer er noe helt for seg sjøl. Det vi blir invitert med på i løpet av "Landet er gitt oss" er tre spor fra tre forskjellige live-opptredener i 2015 og med som gjester på hvert sitt spor er pianisten Kjetil Jerve og vibrafonisten Rob Waring.

De som umiddelbart vil tro at dette er djupt filosofiske tanker oversatt til musikk, må faktisk tro om igjen. De fem er primært opptatt av lyd, den intuitive lyden som oppstår i dette unike landskapet med denne helt spesielle strengekvartett-instrumenteringa kobla med Baksaas´ lydverden, som vi blant annet har truffet i samarbeid med Mopti tidligere. De hevder sjøl at det ikker så mye analysering, tenkIng og fundering i bånn her, som ofte er forbundet med filosofering, men mer en rå og direkte innfallsvinkel til det å nå fram til noe høyst personlig.

De fem herrene i Filosofer går elegant inn i og ut av hverandres ideer – de utfordrer og utfyller hverandre, og oss, på et hipt og personlig vis som ikke kan sammenliknes med noen andres jeg kommer på i alle fall. Med Filosofer har vi fått nok et kollektiv som utvider spekteret i norsk – og internasjonalt – improvisert musikkliv på et uhyre spennende vis.

Filosofer

Landet er gitt oss

Nakama Records/Diger Distro

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg