Herlig landkjenning

Pianisten og komponisten Maren Selvaag har tatt med seg et vakkert visittkort fra sitt New York-opphold.

Maren Selvaag viser oss skjønnhet og dybde med sin triodebut.

Foto: André Løyning

28 år unge Maren Selvaag fra Lillehammer har rukket relativt mye på sine få år blant oss. Hun har sin jazzutdannelse fra Musikkhøgskolen i Oslo og hun har spilt inn standardlåter, på norsk, med vokalisten Andreas Backer blant annet. I 2013 la hun også et New York-opphold bak seg og med seg i bagasjen hjem hadde hun ei trioinnspilling med eget materiale. Det tok ei stund før den fant veien til utgivelse, men nå er den her og det er flott å tilbringe tid sammen med Selvaag og hennes musikk.

Selvaag er en melodisk og ettertenksom musikalsk lyriker. Det er ikke mye eksplosivitet over spillet hennes, men likevel er det dynamisk og ikke minst lekent. Den norske klangen skinner gjennom hele veien.

Det er mye luft i uttrykket til Selvaag. Hun er sjølsagt premissleverandøren med sine låter og sin måte å tolke dem på, men har også fått utmerket assistanse også i The Big Apple. En av jazzhovedstadens aller mest etterspurte trommeslagere i den relativt straighte gata, Eric McPherson, og vår egen NY-bassist, Eivind Opsvik, som utvandra fra Oslo i 1998, har siden bare har vært "hjemme" på ferie og på jobb. Da har han, som nå, vist at han er en usedvanlig allsidig og lyttende bassist som alltid bidrar til å løfte den musikalske settingen han blir invitert til. Det gjør han så definitivt også her. Jeg tar det nesten for gitt at de tre har fått relativt lite tid sammen, men det høres ikke slik ut.

Maren Selvaag forteller oss her at hun er en spennende pianist og komponist. Jeg gleder meg allerede til oppfølgeren og håper den ikke er langt unna.

Maren Selvaag

Close to Shore

Pave the Way/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg