I galskapens tidsalder

Den amerikanske vokalisten José James har blitt spådd ei stor framtid. Med sitt budskap om kjærlighet i galskapens tidsalder kan han muligens ta et nytt steg i den retning.

José James blir av mange sett på som ei ny vokalstjerne i et sjangerfritt landskap.

José James har rukket å bli 39 år. Siden han debuterte med "The Dreamer" i 2008, har "verden" i stadig større grad blitt oppmerksom på vokalisten som kommer fra Prince´hjemby Minneapolis. Det tror jeg har mye å si for hvem James er musikalsk også – som sin store "mentor" så henter også James hemningsløst fra en rekke kilder. Her er det like mye soul, funk, rhythmn and blues, jazz og hip hop-impulser som det fantes hos Prince og James, som også spiller gitar og synger som Prince gjorde, vil definitivt ikke kalles jazzsanger sjøl om han ofte havner i den kategorien.

Det store gjennombruddet kom i 2010 med "For All We Know" og prisene for årets vokaljazzalbum stod nesten ikø. i 2012 blei James signa av Blue Note. Tre album har det blitt på Blue Note siden den gang der det seineste er det klart mest jazzaktige: "Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday" med assistanse fra Eric Harland, Jason Moran og John Patitucci.

Med "Love in a Time of Madness" tar James en ny u-sving: her er det pop-, soul-, funk og rhythm and blues-James vi fåri stifte bekjentskap med igjen. Her er mye programmert og James får hjelp fra mangt og mye og ballet blir avslutta med en duett med en tidligere favoritt som har vært ganske så fraværende de seineste åra, Oleta Adams – den vakre balladen "I´m Yours" har så avgjort hitpotensial.

José James, som kommer til Oslo om ikke lenge, har så avgjort noe helt eget å fare med med sin varme, empatiske stemme. Om det er nok til å ta det stoooore steget, er jeg likevel i tvil om.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

José James

Love in a Time of Madness

Blue Note/Universal Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg