Tradisjonelt og livsfriskt

Magnolla Jazzband har vært i aksjon i 45 år og visittkort nummer 16 forteller oss at de fortsatt er like viktige og livsfriske som noen gang.

Det er absolutt grunn til å smile for herrene i Magnolia Jazzband.

Magnolia Jazzband fra Oslo er kanskje den viktigste bevareren av musikk med røtter i New Orleans-tradisjonen her til lands. Helt siden bandet så lyset for første gang i 1972, har idealene vært de samme og de har aldri veket langt unna på veien fram til i dag. Mye av grunnen har helt sikkert vært at besetninga har vært veldig stabil. Anders Bjørnstad (trompet), Torstein Ellingsen (trommer), Børre Frydenlund (banjo, gitar og vokal), Håkon Gjesvik (piano), Gunnar Gotaas (trombone) og Georg Reiss (klarinett og altsaksofon) har alle vært med lenge, mens skårungen Sebastian Haugen-Markussen (bass) overtok for Per Hobbel i 2011.

Nok en gang viser Magnolia oss solid stilkunnskap og evne til å formidle dette materialet som har sin opprinnelse helt tilbake til 1912!!!! De tøyser ikke med materialet, men tar det sjølsagt på blodig alvor – her er ikke løsneser og andre morsomheter involvert. Både kollektivet og solistene viser oss at dette er musikk meget vel verdt å ta vare på og Magnolia gjør det også på linje med det beste fra utlandet – og vel så det.

Frydenlund og Gotaas er også representert med hver sin originallåt skrevet på 80-tallet og hadde jeg ikke visst det, hadde jeg trodd at det var låter henta fra New Orleans-repertoaret fra 1920/30-tallet.

Magnolia Jazzband overrasker ikke på noen som helst måte – de bare bekrefter at de er et band som tar den tradisjonelle New Orleans-musikken på alvor og de gjør det med kvalitet og inderlighet. Det er bare å glede seg til de neste 45 åra.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes så snart som mulig.

Magnolia Jazzband

Old Fashioned Love

MJB/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg