La den store ro senke seg

Hvis det er noen der ute som trenger hjelp til å finne freden, så er hjelpa på vei: Svein Olav Herstad Trio og deres "The Ballad Book".

Håkon Mjåset Johansen, Magne Thormodsæter og Svein Olav Herstad – fredsskapere.

Jeg har vært fan lenge. Faktisk helt siden trioen bestående av Svein Olav Herstad på piano, Håkon Mjåset Johansen på trommer og Magne Thormodsæter på bass ga oss "Inventio" for over ti år siden. Seinere fulgte "Live in Cape Town" i 2010 og nå er altså trioen, som har holdt sammen så lenge uten mannskapsforandringer, på plass igjen med sin tredje og aller beste utgivelse så langt.

Mye av årsaken er sjølsagt at dette kollektivet har holdt sammen og utvikla seg gjennom en rekke turneer verden rundt. De har funnet fram til sitt eget språk – sitt eget uttrykk. Og slik det framstår her så er det så uendelig vakkert og hele tida søkende.

På vinylen får vi seks spor. To er skrevet av Herstad, ett av Thormodsæter og i tillegg blir vi servert Joe Sample og Will Jernnings´ "One Day I´ll Fly Away", brødrene Gershwins "How Long Has This Been Going On" og Hoagy Carmichaels "Skylark". På cd-en, som følger med på kjøpet, er det to bonusspor, blant annet Gilbert O´Sullivans "Alone Again".

Dette er så nedpå, vakkert, inderlig og gjennomsiktig som vel tenkelig. Denne trioen består av ypperlige musikanter som vil hverandre vel og det bærer også det musikalske sluttproduktet preg av. Senker ikke freden seg etter noen runder med "The Ballad Book", tror jeg profesjonell hjelp er det eneste som duger.

Minus? Veldig få og små, men det hadde ikke skada med en ekstra runde med korrekturlesing på omslagsteksten.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Svein Olav Herstad Trio

The Ballad Book

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg