Et spennende menneske

Vokalist, komponist, lyriker, synthesist – og egentlig saksofonist – Espen Reinertsen er som oss alle et helt spesielt menneske. Her viser han oss det i et underlig og vakkert popunivers.

Espen Reinertsen har noe helt spesielt å melde.

Espen Reinertsen (38) fra Gran på Hadeland har helt siden et større publikum blei oppmerksom på han via studiene på jazzlinja i Trondheim, fortalt oss at han befinner seg så langt unna den musikalske a-4 tenkinga som vel mulig. Vi har støtt på han i enn rekke sammenhenger som duoen Streifenjunko med hans sjelsfrende Eivind Lønning på trompet, i Christian Wallumrød Ensemble, sammen med Sidsel Endresen og i Trondheim Jazzorkester – alltid like søkende og unik.

Om det er på sida av eller i nært slektskap med hans utforskende jazzkarriere er jeg ikke helt sikker på, men de seineste åra har Reinertsen i en slags hemmelighet også jobba med ei alternativ popkarriere. I 2013 slapp han ei «hemmelig» skive under navnet «Forgaflingspop» og et par år seinere videreforedla han dette prosjektet med Trondheim Jazzorkester som JazZtipendiat under Moldejazz. Begge deler av det unike og spennende slaget for å si det mildt.

Nå har Reinertsen tatt nok et nytt, uhyre personlig steg på den samme veien. Med «Nattsyntese» gir han oss åtte låter med med titler som «Betenkningstid med trommesolo», «Gjensyn med enkelte rim», «Alene med arvestoffet» og «Sammen mot deltasøvnen» der han har skrevet all musikk og alle tekster, på norsk må vite, og synger på et herlig, inderlig, annerledes og unikt vis.

Sammen med sine blodsbrødre Eivind Lønning på trompet, elektronikk og kirke orgel – og litt til – og Erik Nylander på trommer og diverse annet samt Martin Taxt på tuba på to spor, har Reinertsen skapt et landskap som er ulikt alt annet som har vederfaret sinnet.

Dette er ikke popmusikk som kommer til å rase til topps på hitlister eller andre popularitetsbarometre, men det er pop som har alle mulige slags kvaliteter i seg til å leve svært lenge i landet. Espen Reinertsen forteller oss nok en gang hvilken usedvanlig original og spennende sjel han er – uansett sjanger.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Espen Reinertsen

Nattsyntese

SusannaSonata/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg