En artist er på vei

Den svenske gitaristen, komponisten og bandlederen Victor Rydström har noe tradisjonelt, men samtidig vakkert på hjertet.

Victor Rydström sammen med noen av sine beste musikalske venner.

Victor Rydström har ikke rukket å bli 30 år ennå. Likevel har han rukket å sette seg godt inn i jazzhistoria og virkelig kommet under huden på musikken som prega først og fremst den amerikanske etterkrigstradisjonen og som etter hvert har fått avleggere over hele verden. Gammeldags? På ingen måte. Dette er nemlig tidløs musikk og det er godt å høre at stadig nye generasjoner sørger for at denne glitrende arva blir tatt vare på.

Sammen med mer eller mindre jevngamle sjelsfrender i Daniel Andersson på bass, Axel Liliedahl på piano og Chris Martinsson på trommer, tar Rydström oss med på ei melodisk, harmonisk og rytmisk reise der fem Rydström-låter samt standardlåtene “How Deep Is the Ocean” og “I´ve Never Been in Love Before” og Hank Mobleys “This I Dig of You”, danner herlige utgangspunkt for fine og lettflytende samtaler.

Musikken, som er spilt inn midt i coronaperioden, forteller oss om fire svært stilsikre og empatiske unge musikanter som vil både hverandre og musikken vel. Her er det ingen som har behov for å tilrane seg rampelyset på bekostning av de andre for å si det sånn. Rydström har tilegna seg en varm og klokkeklar tone i sin hollowbody-gitar og alle fire har det til felles at det swinger kraftig av det de foretar seg.

Her blir det ikke flytta på en eneste merkestein, men hvorfor i alle dage må det skje hver gang ei plate spilles inn eller musikk skapes? Her er målet kun å spille god og inderlig musikk som de fire åpenbart har et djupt og ekte forhold til. Det holder lenge det.

Victor Rydström Quartet
«Be an Artist»
Imogena Records/imogena.se
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg