På vei mot noe stort

Den svenske pianisten, komponisten og bandlederen Adam Forkelid bare visste da han satte sammen dette bandet at noe spennende var på gang. Det har han helt rett i.

Adam Forkelid har noe livsbejaende å melde.

Adam Forkelid (42) har jeg bare møtt en gang på plate tidligere og aldri live. I 2018 ga han oss trioskiva “Reminiscence” med kun egetskrevet materiale og med Jon Fält og ikonet Georg Riedel som reisefølge.. Det var intet mindre enn lovende og vel så det og forventningene var deretter når denne “oppfølgeren” inntok høyttalerne.

Her møter Forkelid oss med et helt nytt band bestående av Niklas Fernqvist på bass, Daniel Fredriksson på trommer og Carl Mörner Ringström på gitar. Bortsett fra Fredriksson er dette nye stemmer for meg, men det tar kun noen ytterst få runder i spilleren for å skjønne at både individuelt og kollektivt så befinner vi oss på et svært høyt nivå.

Alt falt på plass første gang han spilte med dette bandet sier Forkelid – en ekte stockholmare. Tanken om et fast band blei unnfanga umiddelbart og etter noen øvelser og noen jobber bar det rett i studio for innspilling av musikken til “1st Movement”.

Forkelid har skrevet åtte låter til debuten og her finnes det så “forskjellige” inspirasjonskilder som Satie, Chopin og ikke minst Chick Corea. Det er faktisk mye av Coreas livsbejaenhet i uttrykket til Forkelid og musikken hans. Det er en lekenhet i pianospillet som åpenbart smitter over på de tre andre – dette er et kollektiv som vil den samme veien og som stortrives i hverandres selskap.

Forkelid er en melodiker av rang og han inviterer oss inn i et vakkert og inspirerende landskap som gjør de mørke kveldene litt kortere. Inntil en oppegående arrangør/festival får invitert dette bandet over Kjølen, er “1st Movement” ei strålende erstatning.

Adam Forkelid
«1st Movement»
Prophone Records/Naxos Norway
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg