Unikt og livsbejaende

Multiinstrumentalisten Magnus Wiik har jeg truffet på og blitt begeistra for i en rekke konstellasjoner de siste åra. Ganske mye forteller meg at trioen Open String Department uansett er hjertebarnet.

Open String Department – herlige saker.

Magnus Wiik (38), opprinnelig fra Trondheim, men bosatt i Rauland – midt i folkemusikkhjertet, er en høyst unik musikant med ei spesiell rute frem til hvem han har blitt som musikant.

Etter å ha falt i gitargryta som unge mann, var veien til jazzlinja i hjembyen kort. Wiik har etter det lagt veien innom Norges Musikkhøgskole etter at fascinasjonen for ymse folkemusikkuttrykk blei vekka. Og det er i disse skjæringspunkta vi finner han og vennene hans her.

Flotte skjæringspunkt

Med denne solide og ganske så unike bagasjen inviterer Wiik & Co oss inn i et herlig, friskt og livsbejaende landskap der bluegrass møter jazz og sikkert krydres med en hel rekke andre ingredienser også.

Wiik har skrevet all musikken og de to tekstene som blir nydelig framført og tolka av Selma French, som mange kanskje kjenner best som fiolinist. Om det skulle være noen tvil: hun synger praktfullt også.

Empatiske herrer

Wiik, som stort sett trakterer banjo, mandolin og dobro underveis pluss gitar på ei låt, har fortsatt med seg det empatiske reisefølget Espen Bjarnar Gjermo på gitar pluss mandolin på ett spor og Aksel Jensen på bass. En utmerka liten trupp.

Her ligger spillegleden og empatien utenpå i tjukke lag og Open String Department byr enkelt og greit på virtuos, livskraftig, annerledes og tidløs musikk i et eget landskap.

Her er det bare å takke for påfyllet.

Open String Department
«All In»
Just for the Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg