Veldig god natt!

Pianisten Andreas Ihlebæk har tatt for seg en rekke kjente god natta-sanger og skrevet noen nye. Det gjør han på et vis som får roen til å senke seg.

Andreas Ihlebæk sørger for at den store ro kan senke seg for både store og små. Foto: Eva Rose

I tider ingen av oss har opplevd tidligere er det viktig med påfyll og inspirasjon. Andreas Ihlebæk aleine med flygelet i legendariske Rainbow Studio i Oslo gjør et vellykka forsøk med sitt inderlige bidrag.

Mitt kjennskap til og kunnskap om Andreas Ihlebæk begrenser seg til ei juleplata fra for noen måneder siden som han begikk sammen med Anders Tjore, «Dette er julemusikk». Her følger han opp i et ganske så annet univers; et univers der roen og inderligheten står enda mer i høysetet.

Tomas Linnes i Naxos Norway har for sikkerhets skyld starta opp et nytt plateselskap nesten midt oppe i alt kaoset som omgir oss. Det skal han ha all mulig slags ære for og utgivelesplanen for resten av året er både ambisiøs og lovende.

»Northern Lullabies» er selskapets første utgivelse av seks i år og legger lista høyt  for de som skal komme etter. Det er på alle måter en spesiell innspilling som kan snakke til små og store i alle aldre.

Ihlebæk har en ro, oversikt og klangfølelse i uttrykket sitt som kler disse vuggevisene på et nydelig vis. Han er sjøl vokst opp med at flere av sangene blei sunget for han og han opplevde at venners barn fant roen etter at han satte seg ved pianoet en sein kveldsstund. Da blei også ideen om å spille inn disse nydelige melodiene unnfanga.

»So ro lillemann», «Trollmors vuggesang», «Vi har ei tulle med øyne blå», «Byssan Lull», «Jon Blund» og «Den fyrste song» er noen av de kjente sangene som blir tolka på et vart og nedpå vis og som sikkert kan føre til at roen innfinner seg både hos store og små. I tillegg er musikken også egna til ettertanke. Det gjør heller ikke noe i disse tider.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Andreas Ihlebæk
Northern Lullabies
NXN Recordings/Naxos Norway
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg