Som det swinger i Køben!

Det sier seg egentlig sjøl: Når trommelegenden Alex Riel er involvert, ja da swinger det noe voldsomt og inderlig. Disse to septemberdagene i fjor med den rumenske pianisten Marian Petrescu og den tyske bassisten Joel Locher var absolutt ikke noe unntak.

Alex Riel, Marian Petrescu og Joel Locher utenfor Jazzhus Montmartre.

Nå har det seg slik at jeg befinner meg i dronningens by København der det arrangeres jazzfestival om dagen. Tilfeldig? Neppe:-) 1300 konserter på knappe tre uker rundt om i den fantastiske byen står på programmet og noe forteller meg at jeg ikke rekker over alle…..

Da er det stor stas å kunne hygge seg med denne liveinnspillinga fra byens jazzstorstue Montmartre når man enn måtte ønske det – vi snakker nemlig om tidløs musikk på høyt nivå. Det er som sagt ikke et sekund overraskende når en av bærebjelkene i dansk og europeisk jazz de siste godt og vel 60 åra, og mannen som høyst sannsynlig har spilt mer på Montmartre enn noen andre – og det av gode grunner, 81 år unge Alex Riel fortsatt bekler trommeområdet på aller beste vis.

Utgangspunktet for denne trioen var en turné i 2017 i Tyskland og Sveits. Resultatet var så vellykka at Riel inviterte sine to nye venner til et hjemmebesøk fire år seinere og heldigvis konkluderte bassist Joel Locher (39) med at disse dagene måtte ut på cd – dette var musikk for evigheten.

Om Riel har spilt noen hundre, og kanskje vel så det, jobber på Montmartre i sin fantastiske karriere, så var dette Montmartre-debuten for både Petrescu og Locher. Petrescu, en tekniker i verdensklasse i Oscar Peterson-tradisjonen og med full oversikt over jazztradisjonen fra stride og fremover, og Locher – et nytt bekjentskap for meg med en fin tone og et herlig beat – passer trommenes elegantier nummer en, Alex Riel, helt perfekt. Han spiller slik han fremstår – med et smil.

Med et repertoar bestående av standardlåter som “Moanin´”, “My Romance”, “The Man I Love” samt Pat Methenys “Always and Forever” og flere Oscar Peterson-låter, blir vi servert vel 72 minutter med et musikalsk smorgasbord som det swinger og groover noe voldsomt av.

Denne utgivelsen og dette Montmartre-møtet har det tidløse over seg gjør at den bør – og skal – hentes frem igjen mange ganger. Så bra, så herlig, så Montmartre og så Danmark er nemlig dette flotte møtet.

Marian Petrescu – Joel Locher – Alex Riel – «Live @ Jazzhus Montmartre»
GLM Music/glm.de
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg