Herlig og originalt

For tredje gang viser den Oslo-baserte kvartetten Doomsday Preppers seg fram og nok en gang på et originalt vis.

Doomsday Preppers har noe helt eget å by på.

Det er fem år siden jeg hilste på musikken til Doomsday Preppers forrige gang. Da ga bandet, som har eksistert siden 2017, ut sin debutskive “Helter Shelter”. Den hygga jeg meg fælt med. Siden har de gitt ut “2020” og med “OK Doomer” så er også den vanskelige tredjerunden unnagjort. Og det med strålende rundetid for å holde oss til skøyteterminologien.

Stabil

Kvartetten, som har sitt utspring i miljøet rundt Musikkhøgskolen, har hatt ei veldig stabil besetning hele tida. Bassist Håkon Norby Bjørgo, den tyske trompeteren Richard Köster og trombonisten Johannes Fosse Solvang har vært med på alle rundene, mens den eneste nykommeren er trommeslageren Magnus Sefaniassen Eide fra jazzmetropolen Åndalsnes..

De tre opprinnelige medlemmene i bandet har skrevet all musikken – hver for seg. Med den ganske så uvanlige besetninga uten akkordinstrument og med trompet og trombone som frontrekke, så låter dette akkurat så originalt som man kan høre for seg.

Spennende

Musikken er både melodisk, harmonisk og rytmisk spennende og de fire trives åpenbart i hverandres selskap. De fører eleverte samtaler og gir hverandre nok rom og inspirasjon til at de får lufta ideene sine. Minuset her er at de sju låtene varer i bare knappe halvtimen. Neste gang får de spandere mer av seg sjøl og mer på oss. Det er både Doomsday Preppers og vi verdt.

Doomsday Preppers
«OK Doomer»
Smia Records/smiarecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg