Den danske kameleon

Trinelise Væring er en strålende dansk vokalist og låtskriver. Hun kommer fra jazzen, men hun trives også i herlige popaktige landskap.

36C3E00D-A5B3-41BA-9499-06E1F0318FCA.jpeg

Trinelise Væring har mye å fare med tvers av de fleste sjangre.

Trinelise Væring (53) viste seg først frem på en større arena i samarbeid med jazzgiganter som Alex Riel, Bobo Stenson og Mads Vinding. Det var på 90-tallet, men i de senere år har hun utforska et univers som henter mye fra popens verden – fortsatt med de samme kvalitetskriterier i ryggmargen.

Nylig har vi møtt henne i samarbeid med sin kjære, den utmerkede saksofonisten Fredrik Lundin. Han er så definitivt også i nærheten denne gangen, men la det være klokkeklart med en gang: dette er Trinelise Værings verk fra a til å.

Sjefen har skrevet alt av både tekst og musikk. Tekstene er på dansk og for oss her oppe ved Nordpolen er det fint at alle tekstene er med i tekstheftet. Det gjør liksom verden så mye enklere for norske ører og de er med på å understreke at Væring er en historieforteller av meget solid kaliber.

Jeg opplever Væring i denne utgava som en utmerka singer/songwriter og, som veldig ofte her hjemme, så er musikanter på hennes nivå omgitt av jazzmusikere som er i stand til å skjønne det minste vink og alle intensjoner umiddelbart.

Væring skriver herlig og ettertenkbar hverdagslyrikk om temaer som de fleste av oss kan kjenne oss igjen i og som befinner seg noen lysår på den rette sida av A4-tekstene som ofte preger popmusikken. Låtene er lette å komme under huden på raskt og de fine arrangementene med et fett komp og ditto blåserekke, gjør dette til sofistikert popmusikk som egner seg for folk som har levd ei stund.

Trinelise Væring bekrefter nok en gang, på tvers av en rekke sjangergrenser, at hun er en artist det er all mulig grunn til å tilbringe tid sammen med – mye tid!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

64E910DC-27EA-4551-B1F4-20E671510833.jpeg

Trinelise Væring
Du går ind ad en dør
Word for Word Records/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg