Sært og fint

Trioen Miman kompromisser ikke med noe eller noen. Det blir det unik musikk av.

Miman ute i skogen hvor musikken blei unnfanga også.

Det kommer stadig nytt påfyll av unge musikanter med nye ideer og et herlig pågangsmot. Bandet Miman, som består av bassisten og synthesisten Egil Kalman, fiolinisten Hans P. Kjorstad og den akustiske gitaristen og klarinettisten Andreas Hoem Røysum, og plateselskapet Motvind Records, med tilhørende festival, hører hjemme i den kategorien og trioens debutalbum er et utmerka eksempel på hvem de er og hvor de vil.

«Ulme», som er spilt inn på ei hytte i Nordmarka i Oslo, forteller oss om unge herrer som vil sprenge grenser og som vil gjøre det på sitt eget vis.

De tre henter impulser fra en rekke kilder – både hver for seg og kollektivt. Folkemusikk og frijazz er åpenbare inspirasjonskilder, men her finnes også spor av electronica, samtidsmusikk og musique concrète og garantert mye annet.

Dette har Miman gjennom utveksling av ideer i flere år og turneer rundt om til et frisinna publikum i en rekke land i Europa, «forska» seg fram til og det låter sjølsagt ulikt alt annet som har kommet meg for øre.

Til forskjell for mye tradisjonell frijazz så er ofte den vakre melodien og nesten straight rytmikk tilstede ved flere anledninger her. Spenninga mellom det helt løse og det mer melodiske er så avgjort med på å gjøre «Ulme» til det spennende visittkortet det har blitt.

Miman har allerede med debuten fortalt oss at de er et kollektiv man bør følge med åpent sinn i åra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Miman
Ulme
Motvind Records/Musikkoperatørene

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg