Full fyr i teltet

På Voldsløkka i Oslo var det oversvømmelse så det holdt i går. Litt  lenger borte i gata var det full fyr i teltet. Det sørga trioen Richard Bona, Alfredo Rodriguez og Pedrito Martinez for.

Alfredo Rodriguez, Richard Bona og Pedrito Martinez sørga for varme rundt leirbålet. Alle foto: Tore Sætre

Et svært godt besatt Cosmopolite hadde behov for varme en småkald marskveld og du verden som de fikk ønsket sitt oppfylt. Med den kamerunske elbassisten Richard Bona og cubanerne Alfredo Rodriguez på piano og Pedrito Martinez på perkusjon – og alle mer eller mindre på vokal – så var det for så vidt ingen overraskelse.

Hver for seg hadde flere av oss møtt de tre tidligere, men denne turneen var debut for herrene som trio. Sjøl om de opprinnelig kommer fra forskjellige kontinent – eller kanskje ikke? – så var det usedvanlig få, ingen vil jeg egentlig påstå, problemer med den personlige og musikalske kjemien.

Vi har altså med tre musikanter i det ypperste tetsjiktet på hver sine instrumenter å gjøre. De kommer fra kulturer der det ikke er «forbudt» å fortelle sitt publikum hvor dyktige instrumentalister de er. Det gjør de med bravur, men samtidig viser de oss hvilken respekt de har for hverandre og det musikalske budskapet de gjerne vil overbringe.

Vi fikk de tre stort sett som trio, men alle fikk også vist seg grundig fram aleine. Bona med sine loopmaskiner og fantastisk vakre og unike stemme, Rodriguez med sitt temperament og sin svært langt framskredne teknikk og Martinez med sitt rytmiske univers som han er helt aleine om.

Bildene til Tore Sætre forteller mye om varmen som blei spredd på Cosmopolite.

 

 

Vi fikk servert mye musikk fra Rodriguez´ og Martinez´ duoalbum «Duologue», Mye temperament og heftige tempi, men også mye dynamikk og ettertenksomhet mens Bona sjølsagt henta mye fra sitt solovirke.

Quincy Jones oppdaga Rodriguez for noen år siden og derfor er nok forbindelseslinja til sjølvaste «Thriller» ganske kort. Og for en versjon, inkludert Martinez-moves, vi blei servert.

Den lett hustrige marskvelden blei særdeles mye lettere og varmere etter møtet med disse godhjerta mestrene.

Richard Bona – Pedrito Martinez – Alfredo Rodriguez

Cosmopolite, Oslo – 04.03.20

Ca 350

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg