The hardest working man

Trommeslager, bandleder, “plateselskapsdirektør” og gudene vet hva – Paal Nilssen-Love – har som oftest langt over 200 reisedøgn i året. Han hviler ikke når han er hjemme heller!

Førstevalget til svært mange frijazzere kloden rundt heter Paal Nilssen-Love.

Sten Sandell & Paal Nilssen-Love

Jacana

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Paal Nilssen-Love og den svenske pianisten Sten Sandell har ei historie sammen som går helt tilbake til 1999. Da satte Sandell sammen en trio som består den dag i dag, så vidt jeg vet, og som også inkluderer bassisten Johan Berthling. Etter hvert fant Sandell og Nilssen-Love også ut at de ville utforske duoformatet sammen og her får vi være med på møtet mellom de to på jazzfestivalen på Kongsberg i fjor.

Her gir de to svært så frilynte herrene oss tre dialoger – det er mye nærmere det enn tradisjonelle låter – basert på hvem de er og hvor de kommer fra og hva de har på hjertet akkurat der og da – den 5. juli i fjor.

Sten Sandell er en av de mest ekspressive og originale pianistene i vår del av verden.

Dette uttrykket dreier seg i stor grad om lytting og empati – pluss instrumentbeherskelse. Sandell og Nilssen-Love har alle disse egenskapene i enorme mengder og denne dagen på Kongsberg var noe så voldsomt vellykka på alle vis.

Her får vi de to i fri flyt der de benytter seg av dynamiske virkemidler i stor grad – dette er til tider veldig nedpå, men også voldsomt eksplosivt. De to stortrives i hverandres selskap, unik musikk blir unnfanga og for de der ute som gjerne vil ha ei utfordring eller to så anbefales “Jacana” på det varmeste.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg