Hardkokte egg

Fra Stavanger kommer noe av det heftigste kongeriket har å by på i grenselandet mellom rock og jazz.

EGG3 er ikke synderlig opptatt av musikalske grenser.

EGG3

The Butcher Diaries

Bekk Records/[email protected]

Herrene Ståle Birkeland på trommer, Inge W. Breistein på barytonsaksofon og synth og Vidar K. Schanche på gitar, har sin bakgrunn fra den spennende utdanningsinstitusjonen LIMA i fotballbyen Leeds. Derfra har mange fra det oppegående Stavanger-miljøet funnet inspirasjonskilder og i 2009 oppstod EGG3 som henter like mye fra støy og rock som fra jazz. Debuten “Butcher Red” kom for fem år siden og nå er oppfølgeren endelig klar – etter noen økonomiske viderverdigheter.

Inge W. Breistein in action.

Musikken de gir oss, som enten er skapt i fellesskap eller som Schanche har skrevet, er uten unntak hard, mørk og kompromissløs. Og tøff. På mange vis er dette rock for jazzfolk eller jazz for rockefolk. Den er upolert og rå og feilskjæra underveis har blitt bevart – slik skal det være med slik musikk.

Ståle Birkeland i tåkeheimen.

Band som Morphine, Tortoise og The Thing, og idealene de står for, har nok blitt studert underveis, men det EGG3 byr på, er så definitivt skapt av de sjøl og er ikke i nærheten av de nevnte – bortsett fra den enorme energien de byr på.

Vidar K. Schanche sparer seg ikke.

EGG3 er på alle vis et kollektiv, men i mine ører så er likevel Vidar K. Schanche, en allsidig musikant som blant annet også spiller med Morten Abel, en slags ledestjerne som ofte framstår som retningsgiver.

Uansett hva og hvordan akkurat det henger sammen: EGG3 har med “The Butcher Diaries” fortalt oss at de har mer urtøff og kompromissløs musikk på lager – hardkokt som bare det!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg