Fredssamtaler

Den polske filolinisten Adam Baldych og den israelske pianisten Yaron Herman fører samtaler som lederne i blant annet Hermans hjemland burde lære av.

Baldych har vært vidunderbarn – nå slår han ut i full blomst.

Den 28 år unge Adam Baldych debuterte på det tyske storselskapet ACT for to år siden med “Imaginary Room” sammen med blant andre bassisten Lars Danielsson og vår egen nye supersaksofonist Marius Neset. Gjetordene, prisene og de heftige anmeldelsene stod i kø Europa rundt. Det samme gjelder også for den Paris-bosatte Herman som debuterte under eget navn på ACT med “Alter Ego”.

Yaron Herman er en sann lyriker ved pianoet.

Om det er produsent Sigfried Loch som har ført de to sammen vet jeg ikke, men det er i alle fall hans idé å lage Duo Art-serien som allerede har ført til mye vakker og unik musikk på ACT. Slik har det så definitivt blitt ved denne anleninga også.

Yaron Herman og Adam Baldych – et sjeldent musikalsk møte.

Det de to gir oss er musikk stort sett komponert og arrangert av Baldych, men musikk av de polske jazzgigantene Krysztof Komeda og Zbigniew Seifert og den klassiske komponisten Hildegard von Bingen pluss et hemmelig (!) spor av Frederic Chopin, passer også utmerka inn.

De to har et musikalsk uttrykk som passer perfekt sammen og det er en dynamikk i samtalene deres som er unik. Det er både temperament og fred og ro i det de formidler som er sjelden.

For de aller fleste av oss er dette det første møtet mellom Baldych og Herman. Det er bare å glede seg til nye, fredfulle og spennende møter.

Baldych & Herman

The New Tradition

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg