Du verden!

Musikk blir ikke vakrere og mer personlig enn dette.

Det er både lyse og mørke stemninger i musikken til Arve Henriksen.

Det har seg slik at jeg har vært en stor Arve Henriksen-tilhenger i mange år. Hvor enn Stryns store sønn har dukka opp de seineste åra, så har han gjort det med noe helt eget. Henriksen er i besittelse ei unik stemme – det være seg på trompet eller som vokalist. Når han nå har laga kanskje si beste plate med musikk han har fått “låne” av sine helt spesielle medmusikanter, så sier det seg sjøl at dette er et dokument som vil bli stående – leeeenge.

Ingen andre låter som Arve Henriksen.

Arve Henriksen, som her spiller trompet og piano, har i mange år tenkt på å lage musikk med strykekvartett. Den rette settinga dukka aldri opp, men i forbindelse med en bestillingsturné var både bassist Mats Eilertsen, cellist Svante Henryson og fiolinistene Gjermund Larsen og Nils Økland på plass. Nå er de svært sentrale stemmer på “The Nature of Connections” sammen med trommeslager Audun Kleive.

Her har Henriksen fått hjelp av alle medmusikantene som komponister – pluss en av Supersilent-kamerat Ståle Storløkken også. Det har ført til musikk som befinner seg i grenselanda mellom kammermusikk, nordisk folkemusikk, samtidsmusikk og jazz – noe så usigelig vakkert, personlig og ulikt alt annet som har vederfaret sanseapparatet tidligere. Når så det hele har blitt skapt hos Jan Erik Kongshaug i Rainbow Studio, så låter det også bortimot perfekt.

Her har toppmusikanter fra folk, jazz og impro funnet sammen på et helt nytt og unikt vis og Arve Henriksen forteller oss tydeligere enn noen gang at han er en grenseløs retningsgiver. Du verden så vakkert!

Arve Henriksen

The Nature of Connections

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg