Blå hyllest

Kåre Grøttum har på mange vis spilt doldisens rolle i norsk musikkliv. Her blir han hyllet av mange storheter som han har betydd mye for.

Kåre Grøttum – komponist, pianist og NRK-mann.

Foto: Nina Matheson

Kåre Grøttum har liksom vært der hele tida og i forbindelse med at han nå har runda 80, så passer det utmerket å skue bakover og samtidig sette deler av hans musikk inn i nye rammer.

Grøttum har gjort mye. Han har vunnet Grand Prix som komponist, han har skrevet musikk for strykekvartetter og større orkestre, han har spilt piano med og for mange og han har vært programskaper i NRK i godt og vel 20 år. Her får vi på sett og vis oppleve et tverrsnitt av hvem han er som komponist og sjøl om han har beveget seg over de fleste sjangergrenser så er det nok ikke mye tvil om at det er jazzen som har stått hans hjerte nærmest.

Ingrid Bjørnov åpner ballet.

Her får vi høre Ingrid Bjørnov spille sin første ragtime solo, vi får møte crooneren Kåre Conradi, Grøttums kollega i NRK i mange, Erling Wicklund på flugabone sammen med Tom Steinar Lund på gitar og Sture Janson på bass i en sval bossa og tøffe beboptoner med Roy Nikolaisen på trompet og Knut Riisnæs på tenorsaksofon sammen med blant andre Olga Konkova på piano og Hermund Nygård på trommer – alt dette forteller mye om allsidigheten til komponist Grøttum.

Kåre Conradi synger gjerne jazz – med overbevisning.

I tillegg møter vi munnspillvirtuosene Sigmund Groven og Tommy Reilly, vokalisten Åse Karin Hjelen med blant andre gitaristen Staffan William-Olsson og en vakker avslutning med Konkova i en ettertenksom og vakker nocturne.

Alt vi blir servert her blir gjort med hjertet av flotte artister som helt tydelig setter stor pris på jubilanten og veteranen Kåre Grøttum.

Diverse artister

Nyanser i blått

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg