Fri og heftig flyt

I fjor sommer fikk noen få oppelve den japanske legenda Akira Sakata for første gang i Norge sammen med to ungfoler fra Norge og Sverige. Nå kan alle andre få bli med på reisa også.

Paal Nilssen-Love, Akira Sakata og Johan Berthling – unik kjemi på første forsøk.

Akira Sakata er en 69 år gammel marinbiolog som heldigvis skjønte at det var mer utsvevende saker han skulle holde på med. Det blei heftig jazz med stor tilbøylighet til frie landskap og han har blant anna samarbeida med Bill Laswell og Miles Davis-gitaristen Pete Cosey.

Akira Sakata – en japansk frijazzlegende.

Den svenske bassisten Johan Berthling og vår egen supertrommeslager Paal Nilssen-Love, som kjenner hverandre godt fra Sten Sandell Trio, fikk kontakt med Sakata etter å ha jobba en hel del i Japan og i fjor var det endelig klart for “debut” her i steinrøysa. Det skjedde under Moldejazz og like etter gikk de i studio i Stockholm og resultatet er nå å finne på det østerrikske selskapet Trost Records.

Johan Berthling – en svensk frihetssøker.

De fire spora, som tilsammen varer i godt og vel 40 minutter, er med et unntak unnfanga der og da av de tre. Den siste “låta” står Sakata ansvarlig for og dette har blitt ei herlig og variert frijazzreise. Sakata spiller både altsaksofon og klarinett og på den eine låta møter vi en stemmekunstner som vi aldri har hørt maken til – tøft, spennende, med masse humor og sjølsagt totalt uforutsigbart.

Paal Nilssen-Love – den på alle måter ustoppelige.

I begynnelsen av oktober skal trioen på turné i Japan og, basert på det vi fikk høre i Molde og det som møter oss her, så har publikum mye å glede seg til.

Trioen gir oss frijazz med masse dynamikk, mye humor og et uttrykk kun de er i stand til å bringe til torgs. Tøft!

Sakata/Berthling/Nilssen-Love

Arashi

Trost Records/trost.at

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg