Unike stemninger

Erik Honoré er en lydskulptør og stemningskaper av de sjeldne. Her har han invitert med seg noen av sine beste musikalske venner og sammen har de skapt vakker og original musikk.

Erik Honoré er en søkende og finnende sjel.

Til tross for at Erik Honoré har bidratt som musiker og produsent på over 50 skiver og rukket å bli 48 år, så har han av bortimot uforståelige årsaker venta helt til nå med å gi ut sin første skive under eget navn. Men den som venter på noe godt og så videre….

Siden 2005 har Honoré stått i spissen for den etterhvert så anerkjente og unike Punkt-festivalen i Kristiansand sammen med sin sjelsfrende Jan Bang som han går helt tilbake til tenårene sammen med.

Tre sjelsfrender: Fra venstre Brian Eno, Jan Bang og Erik Honoré.

I forbindelse med Punkt-festivalen har Bang og Honoré trukket til seg og etablert samarbeid med superstjerner og grensesprengere som David Sylvian, Brian Eno og Laurie Anderson og flere av våre egne giganter også, som Arve Henriksen og Eivind Aarset – og ikke minst Sidsel Endresen. Sammen med disse og andre har Bang og Honoré på sett og vis etablert konseptet live-remix.

Her har Honoré spilt inn mesteparten av musikken i sitt hjemmestudio. Mye av kildematerialet er samples som er henta fra konserter og remixer. Innspillinga begynte for et år siden og Honoré skjønte etterhvert at her fantes kimen til hans første soloalbum. Han har henta elementer fra sin enorme base og sine mange innfallsvinkler og skapt et univers som er totalt hans eget – totalt unikt.

Honoré er en stemningsskaper av de sjeldne og styrer samples, synther, synthbass, rytmeprogrammering og field recordings på et vis som gjør “Heliographs” til en liten åpenbaring. Det skader heller ikke at Sidsel Endresen, perkusjonisten Ingar Zach, Jan Bang med samples og rytmeprogrammering, Eivind Aarset på gitar, den nederlandske filolinisten Jeffrey Bruinsma og trompetikonet Arve Henriksen bidrar på noen av spora.

Musikken er søkende, vakker, inderlig, melodisk og nesten kammermusikalsk fra tid til annen – den er Erik Honoré. Den kan ikke sammenliknes med noe annet.

Erik Honoré

Heliographs

Hubro/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg