Klar for verden!

Live Foyn Friis er ei “ny” stemme som med sin debut under eget navn forteller oss at her har vi med en artist uten synderlige begrensninger å gjøre. Dette kan bli stort!

Live Foyn Friis er klar for hva og hvor det måtte være.

Foto. Jakob Mark

29 år unge Live Foyn Friis fra Asker, men med Århus i Danmark som nåværende base, har sakte, men sikkert vokst fram som en komponist, tekstforfatter, bandleder og vokalist som både vi her hjemme og resten av Tellus også vil få enormt mye glede av i tiåra som kommer. Vi mer enn ante det da hun ga oss “Joy Visible” med Foyn Trio! for tre år siden. Med “Running Heart” kommer bekreftelsen.

Bredden i uttrykket fra Foyn Trio! til soloprosjektet forteller oss om en unik artist.

Etter studier i Tromsø og i Danmark, så har Foyn Friis greid å passere under den store radaren her hjemme. Utaskjærs har hun allerede fått mye skryt etter turnering i både Sveits, Østerrike, Tyskland, Brasil, store deler av Norden og New York og etter nyttår står både Afrika, Sør-Amerika og Kina for tur. I sommer gjorde hun og bandet hennes dobbeltturné med John Scofield i Tsjekkia. Basert på hav vi blir tatt med på i løpet av “Running Heart”, så er det lett å skjønne hvorfor Live Foyn Friis vekker slik oppmerksomhet.

Live Foyn Friis kan se framtida smilende i møte.

Musikken hun gir oss her befinner seg i en rekke grenseland. Hun henter kompromissløst fra pop, rock, electronica, jazz og jeg vet ikke hva, og setter det sammen til et helt unikt brygg. Hun vil egne seg like godt på Øyafestivalen som på Moldejazz og at “alle” vil være ute etter henne til festivalsesongen er jeg ganske så sikker på.

Live Foyn Friis med et glitrende og empatisk band.

Sammen med usedvanlige dyktige og empatiske danske musikanter, Alex Jønsson på gitar, effekter og kor, Jens Mikkel Madsen på bass og kor – begge også med i Foyn Trio! og Andreas Skamby på trommer, så skaper Live Foyn Friis med sin vakre og inderlige stemme og ditto foredrag stemninger som blir med en i lang tid framover.

Live Foyn Friis har med “Running Heart” umiddelbart etablert seg i tetsjiktet blant våre vokalformidlere og teten her hjemme vil si det det samme som det aller ypperste som finnes her i Europa i alle fall. Velkommen hjem – også!

PS Det svært personlige visittkortet blir avslutta på et overrakende vis der Jønsson er vokalisten. Sterkt det også.

Live Foyn Friis

Running Heart

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg