Så man nesten blir religiøs

De som kjenner meg vet at det er et stykke fram til man kan kalle meg religiøs. Etter å ha tilbrakt kvalitetstid sammen med Espen Eriksen, Gunnar Halle og “Psalm” har jeg i uansett nådd et nivå som kan kalles andektig.

Musikk blir faktisk ikke så mye inderligere.

Egentlig er det ikke så veldig stor grunn til å bli overraska over verken retninga eller kvaliteten vi blir servert her. Pianisten Espen Eriksen med sin utmerkede trio har gitt oss to flotte visittkort derfra tidligere og trompeter Gunnar Halle, som har gjort sin hoser grønne i store deler av verden med Danmark som base i mange år, viste oss med “Meditations on Christmas” i 2010 – en uhyre personlig ekskursjon i julesangenes verden – at de hadde funnet både hverandre og ei retning med de hadde på hjertet som skulle bli spennende å følge videre.

Espen Eriksen og Gunnar Halle har funnet hverandre og musikken har funnet dem.

Begge de to er cirka 40 år unge, men har allerede spilt på seg mye erfaring – og livsvisdom tydeligvis. Eriksen, opprinnelig fra Haugesund, har jobba som organistvikar og fikk på den måten et godt forhold til salmeskatten. Om det er slik Halle, med røtter i Bærum, har “sett lyset” vet jeg ikke, men han har åpenbart funnet mye i den enorme skatten han også.

Gunnar Halle og Espen Eriksen har funnet fram til steder som bare er deres.

Det de gir oss her, nydelig innspilt i Rainbow Studio hos lydmagiker Jan Erik Kongshaug, er tolkninger av åtte salmer – noen kjente som “Kirken den er et gammelt hus” og “O bli hos meg!” – andre totalt ukjente, i alle fall for en humanetiker, er så inderlig fortalt at saligheta nesten senker seg uansett.

De to har gått til kjernen i de flotte melodiene og gitt musikken noe usedvanlig vakkert og personlig. Man trenger på ingen måte å være religiøs for å få noe ut av “Psalm”. Det holder veldig lenge å møte opp med et åpent sinn og et sanseapparat innstilt på å nyte noe vakkert.

Espen Eriksen – Gunnar Halle

Psalm

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg