En som setter spor

Karl Seglem er en saksofonist, bukkehornist, komponist og bandleder som i flere tiår har tatt stadig nye steg. Med “Som spor” har han kanskje tatt sitt aller største steg så langt.

Karl Seglem fornyer og utfordrer seg sjøl – og oss.

Karl Seglem (53), opprinnelig fra Årdalstangen i Sogn og Fjordane, har vært der i tiårsvis. Han har med jevne mellomrom gitt oss spennende og original musikk – ofte i grenselandet mellom folkemusikk og jazz. Frijazzlandskap har han også utforska, gjerne sammen med sin sjelsfrende Terje Isungset i duoen Isglem.

I forbindelse med tingingsverket til Vossa Jazz i 2012, som blei til “Som spor”, fikk Seglem en unik mulighet til å skape et verk over tid som kan lett kan vise seg å være et foreløpig høydepunkt i Seglems innholdsrike karriere.

Karl Seglem har gitt bukkehorn et ansikt.

Seglem blei tildelt privilegiet å skape dette verket rundt et år før sjøsettinga ved Vossevangen og med et slikt perspektiv har Seglem makta å sette sammen et verk med spor i både folkemusikk, jazz og andre groove-relaterte sjangre som det er ei sann glede å få følge.

Sammen med et håndplukka, dedikert og korrekt lag bestående av elbassisten og gitaristen Stefan Bergman, hardingfelevirtuosene Håkon Høgemo og Sigdrid Moldestad – sistnevnte synger også sammen med Seglem, trommeslageren og perkusjonisten Kåre Opheim og tangentistene Lars Jakob Rudjord og Andreas Ulvo – samt Georg Buljo som gjest på buozuoki på et spor – sørger Seglem, som absolutt ikke spiller noen dominerende rolle underveis, for at vi blir tatt med til steder ingen av oss har vært på før og som det er herlig å være på.

Innspillinga er gjort live på Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo i desember 2012 og, sjøl om premieren på Voss visstnok var framifrå, så tar jeg sjansen på å meine at “Som spor” sikkert har blitt enda sterkere etter noen måneders marinering.

Karl Seglem har vokst til å bli en unik musikant med ei stemme også som komponist som er hans og bare hans. “Som spor” kommer til å sette avtrykk i mange år framover.

Karl Seglem

Som spor

NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg