Virtuosen fra skogen

Trekkspilleren, eller akkordeonisten, Frode Haltli fra Våler i Solør er blant de som kan “alt”. Her gir han oss nok et bevis – mutters aleine.

Frode Haltli trives og vi trives med han.

Frode Haltli begynte å spille trekkspill allerede som 7-åring og viste raskt et voldsomt talent. På sett og vis har det gått slag i slag for den snart 40 år unge usedvanlig allsidige musikanten som på veien fram til hit blant annet vant Talentiaden i NRK som 16-åring samt sju NM i trekkspill! Seinere har studier både på Musikkhøyskolen i Oslo og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium vært med å utvide horisonten hans betydelig og nå framstår han som en bortimot komplett musikant – uansett sjanger og uttrykk. Om det dreier seg om folkemusikk, bluegrass, jazz eller klassisk musikk – Haltli stortrives tydeligvis uansett og han har også et stort navn kloden rundt for sitt uttrykk og sin virtuositet.

Frode Haltli sammen med en av sine helter – Arne Nordheim.

Denne innspillinga er gjort i det etter hvert så ettertrakta Emanuel Vigeland-mausoleet i Oslo. Der har artister som Diamanda Galas, Huntsville, Susanne Sundfør og Stian Westerhus også vært og årsaken er den enorme akustikken og lange delayen som dette rommet skaper. Som Haltli sier så blir rommet en aktiv medspiller som forandrer musikken og spillet hans radikalt. Den akustiske framføringa blir re-mixa live av et rom med en etterklang som varer i 20-30 sekunder!!!!

I september 2009 tok Haltli med seg tre komposisjoner, to av italienerne Salavatore Sciarrino og Aldo Clementi og ikke minst Arne Nordheims “Flashing”, som Haltli hadde spilt helt siden tenårene, og skapte stemninger og spenninger i det unike rommet foran et spent publikum som vi andre endelig får oppleve nå.

“Vagabonde Blu” viser en søkende, og finnende, Haltli med evne til å gå djupt inn i de minste små detaljer, utforske dem og sette sitt eget helt unike bumerke på dem. Dette er krevende, utfordrende og vakker musikk som Frode Haltli gir liv til og som nok en gang bekrefter at han er en musikant i ypperste verdensklasse – nesten uansett sjanger.

Frode Haltli

Vagabonde Blu

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg