Fantastiske epler

Kollektivet Eple Trio feirer 10 års jubileum med et visittkort som forteller oss at bandet aldri har vært bedre.

Sigurd Hole, Andreas Ulvo og Jonas Howden Sjøvaag er klar for hva og hvor det skulle være.

Eple Trio har siden de tre møtte hverandre på Norges Musikkhøgskole for 10 år siden gitt oss stadige drypp gjennom flotte konserter og, med “Universal Cycle”, fire cder der de har fortalt oss at de har nekta å stå stille. Eple Trio har vært i stadig utvikling og det har vært herlig å møte opp på stasjonen hver gang for å høre hvor de til enhver tid har vært og hva de har hatt å melde. Der de er nå anbefales det å stikke innom og la seg forføre – det er nemlig så fantastisk personlig og vakkert at det bare er å gi seg ende over.

Som på de tidligere utgivelsene så er det egenkomponert materiale trioen presenterer for oss. Det er trommeslager Jonas Howden Sjøvaag og pianist Andreas Ulvo som står for låtene – bassist Sigurd Hole bidrar absolutt også, men ikke som komponist denne gangen.

Howden Sjøvaag er forresten en fantastisk multikunstner som både fotograferer, skriver godt og lager utmerka cover design.

Stilige karer – stilig musikk.

De ni låtene, seks av Howden Sjøvaag og resten av Ulvo, er alle usedvanlig melodiske og vakre. De som vil få en anelse om at dette kan bli klissete, kan ta det helt med ro – musikken er kontemplativ, ekte, personlig og usedvanlig sterk. Trioen har utvikla et eget språk og en empati og en spilleforståelse, som det heter i fotballen, som gjør at Eple Trio sitt bumerke er lett gjenkjennbart hvor de enn måtte dukke opp.

Når så trompetgigant Mathias Eick nok en gang dukker opp som gjest på tre av spora og gitarist Ivar Grydeland, mest kjent fra frijazzverdenen, gjør det samme på to spor, så blir “Universal Cycle” noe som likner på en klassiker fra en av jazzverdenens hippeste utvida “pianotrioer”.

Gjør deg sjøl og noen du bryr deg om en tjeneste denne høsten: gå til anskaffelse av “Universal Cycle”. Verden kan absolutt bli et bedre sted å være etterpå.

Eple Trio

Universal Cycle

Shipwreckords/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg