Sammen om oss

Ole Reinlund er en sanger, pianist og komponist som endelig har passert av den riktige sida av radaren min. Han gir oss sval visejazz med sjel og substans.

Ole Reinlund har noe å melde.

Ole Reinlund er en 48-åring fra Karmøy som har vært “der” mer eller mindre helt siden årtusenskiftet i nasjonal sammenheng. “Oss” er hans fjerde cd-visittkort og tidligere har han blant annet oppnådd Spellemannpris-nominasjon i viseklassen.

I tillegg til å drive på med musikk så har Reinlund også jobba som lærer, rektor og journalist, men han er åpenbart typen som aldri kan legge bort musikken – og bra er det.

Ole Reinlund spiller piano som egner seg til vokalen – og vice versa.

Med base på Valderøya og straightjobb i Ålesund, så fortsetter Reinlund å skape god stemning med 10 nye låter som han enten har skrevet sjøl eller fått “hjelp” av poeter som Birger Røksund, Kolbein Falkeid, Torgeir Rebolledo Pedersen, Reidar Munkejord og Dag Solstad. Låtene har han skrevet sjøl fra start til mål.

På sin uforfalska Karmøy-dialekt foredrar han tekster det er noe å hente i hele veien og han gir tekstene luft og tid til å leve. Det kan så abolutt være grunn til å få assosiasjoner til både Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg – aller mest den første fra tid til annen – men Ole Reinlund har så absolutt egne bein å stå på.

Når Reinlund nok en gang får strålende assistanse fra topp jazzfolk som Håkon Mjåset Johansen på trommer, Kåre Nymark jr. på trompet og flygelhorn, Gjermund Silset på bass og Kirsti Huke på koring, så er det nesten overflødig å bruke mye spalteplass på at den musikalske kvaliteten er på øverste hylle.

Ole Reinlund har så absolutt noe inderlig og ekte å melde – lån gjerne øre både ofte til han og “Oss”.

Ole Reinlund

Oss

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg