Den nye stemmen

Gjetordene har stått i kø når det gjelder Emilie Nicolas. Det er det all grunn til.

Emilie Nicolas har noe helt eget å fare med.

26 år unge Emilie Nicolas, som sikkert også reagerer hvis etternavnet Kongshavn blir nevnt, er et uomtvistelig talent av de helt sjeldne. Med oppvekst i Bærum og formell utdannelse fra jazzlinja i Trondheim, mer enn bekrefter hun hypen med sin debutskive “Like I´m a Warrior”. La det være klart med en gang at dette ikke er jazzmusikk, men den unike utdanningsinstitusjonen i bartebyen under Erling Aksdals ledelse har gjennom flere tiår vist at de har utdanna musikanter til seg sjøl. De har fått impulser og kunnskap til å gå i dybden og om de heter Frode Alnæs, Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Stian Carstensen, Ola Kvernberg eller Inger Helene Håvik i Highasakite, så har de fått inspirasjon til å forfølge sin egen retning og drøm. Der finner vi også Emilie Nicolas og sjøl om vi mener å høre litt herfra og litt derfra, så er dette noe så voldsomt unikt og personlig.

Emilie Nicolas befinner seg seg bortimot i sin egen sjanger.

Sammen med en trio bestående av trommeslageren Eivind Helgerød, bassisten Anders Opdahl og tangentmannen Nicolay Tangen Svennæs, alle med tilsvarende bakgrunn som sjefen fra enten Kristiansand, Stavanger eller Trondheim, så har Emilie Nicolas skapt et lydbilde av en annen verden. Alle har bidratt på produsentsida også. Bortsett fra Dum Dum Boys-klassikeren “Pstereo”, i en versjon som gjør låta helt ny, så har Emilie Nicolas skrevet alt av musikk og tekst.

Dette er så elegant, personlig og urhip popmusikk som vel tenkelig. Når så Emilie Nicolas er utstyrt med ei stemme som er så inderlig og fascinerende som hun er, så blir dette en debut av de helt sjeldne. Det er mye melankoli i det hun gir oss, men det er så avgjort melankoli det er lett å leve med. Kan dette gå hele veien til verdensherredømme? Veldig vanskelig å si, må vite, men at Emilie Nicolas har noe helt spesielt hersker det i alle fall ingen tvil om. “Nobody knows where I´m hiding” synger Emilie Nicolas på åpningssporet. Nå vet vi det heldigvis og det unner vi resten av verden å få greie på også.

Emilie Nicolas

Like I´m a Warrior

Columbia/Mouchiouse Music/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg