Inderlig og annerledes

Pianisten og komponisten Lars Jakob Rudjord evner å ta oss med inn i en unik verden.

Lars Jakob Rudjord Ensemble skaper unike landskap.

“Clockwork”, debutskiva til Lars Jakob Rudjord, har vært blant noen av oss ei stund allerede. For den store hop, inkludert undertegnede, har den dessverre passert kraftig under radaren helt til nå. Det er forsåvidt både synd og skam, men nå har den dukka opp og tidløs musikk som dette går heldigvis ikke ut på dato. Med en spennende trio bestående av bassisten Adrian Fiskum Myhr og cellisten Katrine Schiøtt – piano, bass og cello er ikke akkurat dagligdags, kan man vel trygt si – tar Rudjord oss med på ei musikalsk reise som få, om noen har opplevd tidligere.

Lars Jakob Rudjord åpne nye dører.

Rudjord er så avgjort en improvisernede musikant med jazzen i ryggmargen, men musikken han har komponert og har skapt sammen med de to andre har definitivt spor av både samtidsmusikk, folkemusikk og kammermusikk.

Her får vi servert 10 usedvanlige melodiske småstykker og låter som de tre ikler nydelige innpakninger. Dette er musikk det er lett å forsvinne inn i og som har lett for å få tankene til å fly. Etter noen runder sammen med “Clockwork” er den eneste viktige innsigelsen at musikken kan bli litt for enstonig. Det aller flotteste med musikken er at den er egna til å skape tanker og ideer som er nye og unike. Samtidig gir den oss påfyll av noe vakkert – noe vi trenger spesielt nå når høsten, mørket og vinteren omgir oss.

Lars Jakob Rudjord Ensemble

Clockwork

Fyrlyd Records/Indigoboom/Phonofile

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg