Den nye stjerna

Antonio Sanchez er i mine ører den hippeste trommeslageren på kloden nå. Her får vi tre forskjellige bevis på det.

Antonio Sanchez – en mester i alle situasjoner.

De fleste i den jazzintresserte delen av verden har fått med seg de helt spesielle og enorme kvalitetene til den meksikanske trommeslageren Antonio Sanchez (42). Sien 2002 har han nemlig bekledd kanskje den mest attraktive trommestolen i jazzverdenen, nemlig i Pat Metheny Group og hele verden har vært hans scene. En rekke andre giganter har også etterspurt Sanchez sine kvaliteter og han har også jobba med egne band og sin egen musikk. Han er av typen som kan alt uansett sjanger og her treffer vi han sammen med tre forskjellige trioer og stort sett med hans egen musikk.

Sammen med John Scofield og Christian McBride overbeviser Sanchez nok en gang.

På denne dobbelt cden viser han seg først frem sammen med Matt Brewer på bass og Brad Mehldau på piano. To av de tre låtene er skrevet av Sanchez, som også spiller piano, men ikke her, og den tredje er en liten omskriving av Miles Davis-klassikeren “Nardis”. Sjølsagt passer Sanchez også utmerka inn i en “tradisjonell” pianotrio og bedre og mer særegen pianist enn Mehldau finnes knapt.

Neste trio ut er Christian McBride på bass og John Scofield på gitar. To Sanchez-låter her også pluss Wayne Shorters “Fall”. Tre giganter sammen kan gjerne gå feil med for store ego, men det er overhodet ikke noe problem her.

Siste trio ut er Joe Lovano på tenorsaksofon og John Patitucci på bass. Samme oppskrift her: to Sanchez-låter spesialskrevet for akkurat denne trioen pluss Thelonious Monks klassiker “I Mean You”. Her lukter det svidd fra første start og man skulle ikke tro verken denne trioen, eller de to andre, hadde gjort noe annet enn å spille sammen – noe de altså ikke har gjort.

Dette er moderne jazz skapt av noen av de aller største og Antonio Sanchez bare bekrefter at han er den eneren og unike trommeslageren vi har visst han har vært lenge. Her beviser han det med tre nye band og tre nye uttrykk – like hipt alt sammen.

Antonio Sanchez

Three Times Three

CamJazz/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg