Masekela nesten i 100

Bedre måte å starte Oslo World Music Festival på enn å slippe fri Hugh Masekela, finnes knapt.

Hugh Masekela omringa av Ole Edvard Antonsen og Mathias Eick.

Den 21. utgava av Oslo World Music Festival ser ut til å ha et svært spennende og ikke minst omfattende program. Når ledelsen valgte å sjøsette årets utgave med den sør-afrikanske flügelhornisten, vokalisten, komponisten og ikke minst ikonet Hugh Masekela, med norske supergjester, så har de lagt lista høyt for det som skal komme resten av festivalen.

Masekela (75) har vært og er en viktig personlighet for den sør-afrikanske frigjøringskampen. Han har brukt og bruker sin musikk, sine sanger og sin utstråling til både å opplyse og bevisstgjøre sin landsmenn og alle oss andre. Det makter han fortsatt på en overbevisende måte.

Sammen med et empatisk og helt ok band ga Masekela oss rundt to timer med ei blanding av gamle hits, som den afrikanske delen av publikum mer enn gjerne sang med på, og mer ukjente saker. Hans utstråling og showmanship gjør at han fortsatt går hjem fra første stund med sin jazzmusikk med klare afrikanske overtoner.

Vår egne trompethelter, Ole Edvard Antonsen, som også spilte flügelhorn, og Mathias Eick, blei i stor grad programhelter. Bortsett fra at Antonsen spilte åpningsfanfaren “Svalbard”, så blei ikke de to “invitert” inn før helt på slutten. De to greip imidlertid sjansen begjærlig og sammen med Masekela ga de oss en trompetfest, med afrikansk krydder, som egna seg perfekt til å gå ut i høstkvelden og møte resten av Oslo World Music Festival med.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg