Bugges nye verden

Homo ludens – det lekende mennesket. Den betegnelsen passer utmerket på Jens Christian Bugge Wesseltoft. Her hygger han seg med to ganske nye lekekamerater.

Dan Berglund, Bugge Wesseltoft og Henrik Schwarz har skapt nye landskap.

Helt siden Bugge Wesseltoft viste seg fram for den store hop sammen med Jan Garbarek i forbindelse med det legendariske bestillingsverket til Moldejazz i 1990, som seinere blei til cden ” I Took Up the Runes”, har han hatt ei svært sentral rolle i både norsk og internasjonal improvisasjonsmusikk.

Bugge, blant venner, har åpna stadig nye dører og samarbeida med en rekke nye musikanter uavhengig av sjanger. Det betyr at hver gang det kommer et nytt visittkort fra Bugge, så er det ny, spennende og original musikk på gang og “Trialogue” er definitivt ikke noe unntak.

En av de hippeste trioene på kloden i aksjon.

Sammen med den svenske bassisten Dan Berglund, som mange vil huske fra den fantastiske trioen est eller Esbjörn Svensson Trio, og den tyske computerkunstneren Henrik Schwarz, har Bugge denne gangen skapt musikk i nye vakre, melodiske og spennende grenseland.

Bugge og Schwarz, som er en meget ettertrakta produsent og lydskaper i electronicaverdenen, har samarbeida i flere år allerede og laga “Duo” sammen i 2011. Når de har utvida den eminente duoen til trio så er Berglund et bortimot perfekt valg med sin store, varme og lyriske basstone.

Musikken er, med unntak av en helt “ny” versjon av Thelonious Monks klassiker “´Round Midnight”, laga av de tre enten sammen eller hver for seg. Den er melodisk, groovete, moderne og unik. Den er skapt av tre lekende mennesker som tydeligvis stortrives i hverandres og musikkens selskap. Tøft – drittøft er det!

Wesseltoft Schwarz Berglund

Trialogue

Jazzland Recordings/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg