Mer Vold takk!

Jan Erik Vold er en legende. Denne praktboksen som blir lansert i forbindelse med hans 75 år dag er nok en bekreftelse på det.

Jan Erik Vold – det finnes bare en av det slaget.

Jeg synes jeg hører han: legende? nja, jeg synes ikke noe om slike betegnelser. Uansett – det må han tåle å leve med. Jeg kommer nemlig fra en generasjon som er bortimot født og oppvokst med Vold, hans lyrikk og det stort sett jazzmusikalske følget som har vært med han siden Jan Garbarek, Arild Andersen, Jon Christensen og Terje Rypdal la lista voldsomt høyt sammen med Vold når det gjaldt “fusjonen” mellom lyrikk og jazz i 1969 med “Briskeby Blues”.

Siden har stadig nye generasjoner fulgt denne unike stemma som med ujevne mellomrom har dukka opp og gitt oss nytt og tankevekkende påfyll.

Møtet med Chet Baker er et av høydepunktene i Jan Erik Volds karriere.

Foto: Randi Hultin

I denne tredelte boksen som består av seks cder, får vi stifte nytt bekjentskap med Volds egen lyrikk, hans tolkninger av andre forfattere og en avdeling av politiske leilighetsdikt. Vi får bli med helt fra “Briskeby Blues” og helt fram til samarbeidet med Come Shine i Operaen i mars i år. Mye av dette legenadariske stoffet har sjølsagt vært gitt ut tidligere, men mye er også nytt – på cd i alle fall.

Samarbeidet med Garbarek & Co, Egil Kapstad, Nisse Sandström, Terje Venaas, Arild Andersen og Bill Frisell og ikke minst møtet med Chet Baker i Paris i 1988, noen få måneder før trompetlegenden forlot tida, Knut Reiersrud, Alfred Janson og Frode Alnæs og mange, mange flere, er med her og du verden for en manifestasjon det er av hva og hvem Jan Erik Vold er! Vi snakker om så mye mer enn tyngden av ingenting.

Jan Erik Vold har vært og er ei viktig stemme i både norsk kunst og kultur og samfunnsdebatt. Når Vold “snakker” så lytter man – slik er det bare! Når så boksen inneholder ei flott “bok” med et glitrende portrettintervju skrevet av Kaja Schjerven Mollerin, så er det ikke så mye mer å be om – bortsett fra at den diskografiske oversikten til slutt er ganske så forvirrende.

Bedre bursdagsgave enn “ta VARE” kunne ikke Jan Erik Vold gitt oss. Vi kan bare takke og gratulere og fortsette å ønske oss mer Vold.

Jan Erik Vold

ta VARE

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg