Svalestup

Med “Diving” understreker Ellen Andrea Wang nok en gang at hun har lagt ut på ei reise som kan ta henne langt – svært langt.

Ellen Andrea Wang er på vei – på god vei.

Ellen Andrea Wang (28) er født og oppvokst i jazzmetropolen Fall i Søndre Land ved Gjøvik. Derfra hørte jeg henne såvidt for første gang for flere år som “gjesteartist” første gang på skive med prestefaren som sjef i Pastor Wang Quintet – “Blå hymne” kan raskt vise seg å bli et samleobjekt.

Talentet var uomtvistelig og noen år på Norges Musikkhøgskole i Oslo med Bjørn Kjellemyr som basslærer, har ført henne mange steg videre. Mange har møtt henne i “Norwegian Song”-bandet sammen med Dag Arnesen og Pål Thowsen og som frontfigur i det meget spennende bandet Pixel. Noen av oss var også så heldige og fikk være til stede under årets Moldejazz da Ellen Andrea Wang hadde urpremiere på det som alle nå kan nyte og som har fått navnet “Diving”.

Komponisten, bassisten, vokalisten og tekstforfatteren Ellen Andrea Wang krysser de fleste grenser og framstår nå som en så moden og unik artist at verden bare kan gjøre seg klar – det er nemlig hun.

Wang er en strålende sanger, bassist, komponist og bandleder. Stort sett med andre ord.

Jeg skrev etter Molde-konserten at Ellen Andrea Wang med denne musikken og dette bandet kunne nå så langt de sjøl bare ville. Etter å ha levd med musikken i heimen noen dager, så er jeg bare blitt styrka i troa. Hva slags musikk er det Wang gir oss? Si det du – i alle fall finnes det elementer av både pop og jazz som Wang og de utmerkede partnerne Erland Dahlen på trommer og allehånde perkusjonsinstrumenter og Andreas Ulvo på tangenter har satt sammen til et brygg som er totalt unikt, spennende og veldig 2014. Her omgis vi av kvalitet, spontanitet og utforskningstrang og resultatet har dermed blitt et så elegant stup at dommerne utvilsomt ville gitt 10 på karakterskalaen – høyere er det ikke mulig å komme i stuping.

Musikken er vakker og usedvanlig variert og av typen som tar bolig i deg og blir der værende. Høsten blir kortere nå – garantert.

Ellen Andrea Wang

Diving

Propeller Recordings/Musikkoperatørene

6 kommentarer

Siste innlegg