Nytt toppmøte

Den strålende saksofonisten Morten Halle har møtt den italienske pianisten Carlo Morena. Det har det blitt høyverdig musikk av.

Morten Halle og Carlo Morena – et overraskende og flott treff.

Etter at Morten Halle lot høre fra seg på både alt- og sopransaksofon først i Chipahua og deretter i fusionbandet Cutting Edge på 80-tallet, trodde “alle” at arvtakeren etter Calle Neumann hadde dukka opp. I mine ører hadde han også det, men av en eller annen merksnodig årsak har Halle holdt seg alt for mye under radaren. Her kommer nok et bevis på at det er “misbruk” av et stort talent.

Morten Halle er alt for sjelden å høre.

Jovisst har vi fått møte Halle både i samarbeid med Søyr, Jon Balke, Geir Lysne og Jon Eberson og i flere egne prosjekter, men hans umiskjennelige og vakre tone har likvel vært fraværende i alt for lange perioder. Det er for eksempel åtte år siden han ga ut skive under eget navn – “Halles Komet”. Med “Altopiano”, som betyr høyslette på italiensk, viser han oss sin melodiske styrke og store inderlighet i uttrykket sitt.

Carlo Morena – et helt nytt og svært hyggelig bekjentskap.

For fire år siden møtte Halle Carlo Morena for første gang. De to etablerte seg raskt som en fast duo og denne innspillinga, som blei gjort allerede i 2011, har av uforståelige årsaker blitt liggende på “boks” i hele tre år.

Her forteller de oss at de begge er utstyrt med en usedvanlig lyrisk åre. Morena er en meget heftig lytter, som Halle, og her er interaksjonen av det empatiske og ekte slaget. Repertoaret er en blanding av standardlåtene “My Foolish Heart” og “My One and Only Love”, originalkomposisjoner og frie ekskursjoner. Uansett hva de serverer oss så er det gjort med en usedvanlig stor porsjon personlighet og Morten Halle og Carlo Morena, som blant andre har samarbeida med Dave Liebman og Rick Margitza, har gitt oss et visittkort av det slaget som vil blitt tatt fram igjen – ofte.

Morten Halle and Carlo Morena

Altopiano

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg