Stemma over alle stemmer

De som har hørt Kirsten Bråten Berg vet hva jeg snakker om. Dere andre bør benytte anledninga til å sjekke ut mye og mangt om denne strålende artisten.

Kirsten Bråten Berg – ei unik stemme, en unik artist.

Rett over nyttår fyller Kirsten Bråten Berg 65 år. Samtidig er det 35 år siden hun ga ut si første plate. Det er bare to av grunnene til at det er på sin plass med et lite tilbakeblikk. Denne dobbelt-cden kaster et vakkert lys over ei flott karriere og viser fram en av de flotteste stemmene og sterkeste uttrykkene i norsk musikk – uansett sjanger.

Bråten Berg, som vokste opp med visebølga i hjembyen Arendal, har i voksen alder vært bosatt i Valle i Setesdalen. I tillegg til “jobben” som sanger og kveder så har Bråten Berg også livnært seg som sauebonde og sølvsmed – du kommer ikke så mye nærmere røttene enn det!

Arild Andersen og Kirsten Bråten Berg – et overraskende og glitrende samarbeid.

“Tonesvarm gjennom 35 år” gir oss et tverrsnitt av Bråten Bergs karriere. Den ene cden inneholder folkemusikk av ymse slag, mens den andre inneholder viser. Likevel er det slik at grensene mellom alt Bråten Berg har holdt på med, nesten viskes ut – det blir Bråten Berg-musikk ut av det uansett.

Tekstene byr enormt for henne og bedre tekstformidler vet ikke jeg om verken i Setesdalen eller andre steder. Hun drar deg inn i historia hun til enhver tid forteller og hun slipper aldri taket.

Hun får hjelp av strålende felespillere som Hallvard T. Bjørgum, Anbjørg Lien og Gunnar Stubseid, afrikanske spillemenn som Solo Cissiko og Kouame Sereba, CC Cowboys i hennes Leonard Cohen-tolkning “Spurv på en snor” og ikke minst flere eksempler på det utrolige samarbeidet med Arild Andersen, Jens Christian Bugge Wesseltoft, Paolo Vinaccia, Eivind Aarset, Frode Alnæs, Bendik Hofseth og Nana Vasconcelos, som førte til platene “Arv” og “Sagn” og uttalige og uforglemmelige konserter. Samarbeid med Hellbillies-folket, ei låt på engelsk med Jonas Fjeld og Rick Danko fra The Band og Prøysens “Blåbærturen” får vi også til desert.

Kirsten Bråten Berg har vært, er og kommer til å forbli en av de aller viktigste stemmene i norsk musikkliv. Her forteller hun oss hvorfor.

Kirsten Bråten Berg

Tonesvarm gjennom 35 år

Heilo/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg