Full fest med stjernevenner

Når Stian Carstensen og Ola Kvernberg står på gjestelista, så mer enn aner du at noe er på gang. Og det er det virkelig med debuten til Open String Department med bluegrass og jazz i skjønn forening.

Open String Department – en ny og original blomst i den norske bandfloraen.

Ut av jazzlinja i Trondheim har det kommet mye rart – fra Frode Alnæs via Nils Petter Molvær til Farmers Market og Emilie Nicolas og Ingrid Helene Håvik i Highasakite. For å si det på en annen måte: det har kommet jævli mye bra ut av den etter hvert så berømte utdanningsinstitusjonen i byen med det falerte fotball-laget. Nå melder Open String Department seg på og legger til nok en ny dimensjon og et helt nytt uttrykk.

Etter at gitaristen Espen Jørgensen Bjarnar, bassisten Aksel Jensen og multistrengemannen Magnus Soltvedt Wiik – vi snakker tenor- og 5-strengers banjo, mandolin, dobro og gitar – hadde tilbragt noen år ved Nidelvens bredd, så hadde de funnet en felles musikalsk utskytingsramp som hadde både mye bluegrass og mye jazz i seg. Spor av irsk og bulgarsk folkemusikk samt sigøynerjazz er absolutt mulig å finne også. De tre er ustyrt med store doser musikalsk nysgjerrighet og har vært på oppdagelsesreiser sammen både i India, Irland og USA.

Open String Department med heftige gjester ved floden.

Soltvedt Wiik har skrevet åtte av de ni låtene, mens Jensen har ansvaret for den siste. Tilsammen har de skapt et høyoktanuttrykk der impulser fra alt det nevnte finnes, men bluegrass og jazz er en del av kjernen hele tida. De har det moro hele veien og det bringer de elegant videre gjennom samspillet og virtuositeten. Noe går unna i et helvetes tempo, mens noe er ettertenksomt og fabulerende. Når så Stian Carstensen melder seg på i en hinsides banjoduell og Ola Kvernberg – den mannen kan altså alt – sørger for temperatur opp mot kokepunktet med sitt felespill på to av låtene, så sier det seg sjøl at “Fringe Music” har blitt noe helt spesielt.

Noe forteller meg at Open String Department er et usedvanlig hyggelig og livsbejaende liveband. Inntil vi møtes på det viset, skal det bli mye hygge med “Fringe Music”. Yee-haw!!!!

Open String Department

Fringe Music

Just for the Records/Musikkoperatørene

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg