En av de hippeste gutta

Sangeren og pianisten Ben Sidran har aldri fått noe stort navn her hjemme. Det er det på tide å få gjort noe med.

Ben Sidran er en storyteller av rang.

Ben Sidran har i løpet av sine vel 71 år på Tellus rukket å lage rundt 35 skiver under eget navn. Dessuten har han jobba med alt fra studiekameratene Steve Miller og Boz Scaggs til å være sessionmusikant for blant andre Rolling Stones og Eric Clapton. Det skjedde i forlengelsen av Sidrans studietid i Brighton i England. Seinere har også andre storheter som Mose Allison, Van Morrison, Diana Ross og Rickie Lee Jones slått på tråden for å benytte seg av Sidrans tjenester både som tangentmann og vokalist.

Sidran har blitt karakterisert som en eksistensiell jazzrapper som elegant benytter humor i sine tekster der han observerer og kommenterer både dette og hint. Slik er det også på “Blue Camus” der Sidran har skrevet det meste av tekst og musikk sammen med sine medmusikanter, bassisten Billy og organisten Ricky Peterson og sønnen Leo Sidran på trommer.

Tekstene er inspirert av store forfattere som Albert Camus, George Orwell og Federico Garcia Lorca og sier mye om på hvilket nivå Sidran befinner seg.

Musikken er groovete og har impulser i seg fra både rhythm and blues, jazz, soul og rock og ett av spora er spilt inn live i Paris der også Bob Rockwell, bosatt mange år i Danmark, bidar på tenorsaksofon.

Ben Sidran har veldig mye å fare med og følger elegant opp i en tradisjon som Mose Allison, Bob Dorough og Dave Frishberg etablerte der hip musikk kombinert med hippe tekster og ditto humor blir føyd elegant sammen. Dette er sløyt som det het i de hippe kretsene for noen tiår siden.

Ben Sidran

Blue Camus

Bonsaï Music/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg